Κόσμος

Ερντογάν: Η Γερμανία παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο και παρενόχλησε το πλοίο μας

Αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα την αντιπαράθεση με την Γερμανία για το “ρεσάλτο” στο τουρκικό πλοίο που προσέγγιζε τη Λιβύη, φαίνεται η Άγκυρα, αφού από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε την σκυτάλη ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα για «παρενόχληση» τις γερμανικές δυνάμεις που επιβιβάσθηκαν σε τουρκικό φορτηγό πλοίο την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ειρήνη”, υποστηρίζοντας πως παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

«Τι έκαναν στους πολίτες εργαζόμενους αφού επιβιβάσθηκαν στο πλοίο; Δυστυχώς τους παρενόχλησαν», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα.

Η Τουρκία έχει στείλει βίντεο της φερόμενης παρενόχλησης στα αρμόδια γραφεία, δήλωσε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρινίσει.

click4more Τεντώνει το σχοινί η Τουρκία: Απειλεί με «αντίποινα» τη Γερμανία για τον έλεγχο του πλοίου στη Λιβύη

Γερμανοί πεζοναύτες ανεπτυγμένοι στη φρεγάτα Hamburg κατέβηκαν την Κυριακή με σχοινιά από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του υπό τουρκική σημαία φορτηγού πλοίου Rosaline A προκαλώντας την οργή της τουρκικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια οι πεζοναύτες ματαίωσαν την αποστολή τους.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως το φορτηγό πλοίο μετέφερε μόνον ανθρωπιστική βοήθεια.

Η αναχαίτιση του πλοίου «παραβίασε το διεθνές ναυτικό δίκαιο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Γερμανία έχει υπογραμμίσει πως η ενέργειά της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απόφασης των Ηνωμένων Εθνών του 2016 και πως διεξάγει νόμιμες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό