Κόσμος

Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν σε εδαφικά ζητήματα

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία συμφωνούν σε τεχνικά ζητήματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά ότι οι πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν σε εδαφικά ζητήματα, όπως η Κριμαία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε ότι τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρέπει να εκληφθούν ως απειλή προς τη Ρωσία ή προς οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αλλά ότι αυτά θα πρέπει να θεωρηθούν αποτρεπτικά.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει καλούς δεσμούς και με τις δύο χώρες και έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για την επίλυση της ένοπλης σύρραξης.

Ο Ερντογάν έχει αναφέρει ότι ο κύριος στόχος της Άγκυρας στο πλαίσιο των μεσολαβητικών της προσπαθειών είναι να φέρει κοντά τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να έχουν συνομιλίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι