Κόσμος

Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της μητέρας του δημάρχου Πάφου [pics]

Ισχυρή έκρηξη βόμβας συγκλόνισε τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων την Πάφο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της Κοραλίας Φαίδωνος, μητέρας του Φαίδωνα Φαίδωνος, δημάρχου της Πάφου.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα. Το αυτοκίνητο της Κοραλίας Φαίδωνος ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι της. Η βόμβα θεωρείται “προειδοποίηση” για τον γιο της, δήμαρχο της Πάφου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος φαίνεται να τοποθετήθηκε κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Η βόμβα κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο

Σε δηλώσεις, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως από την έκρηξη το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζημιές έχουν προκληθεί και στο σπίτι των γονιών του δημάρχου Πάφου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των πυροτεχνουργών φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Φωτογραφία twitter @Phedon_Phedonos
Φωτογραφία twitter @Phedon_Phedonos

Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από κατοίκους της περιοχής και με την συλλογή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και στην προσπάθεια της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Φαίδων Φαίδωνος: Με απειλούσαν

Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Φαίδων Φαίδωνος από άτομα που προσέγγισαν κατάδικο στις κεντρικές φυλακές.

Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος, κατήγγειλε κυκλώματα ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και ηλεκτρονικού τζόγου ως πιθανούς δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Φωτογραφία sigmalive.com
Φωτογραφία sigmalive.com

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε ως «άνανδρη πράξη» την τοποθέτηση βόμβας. Κάλεσε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να φιμώσουν το κράτος ή τους πολίτες του».

Κυκλώματα

Αναφερόμενος στους πιθανούς δράστες τόνισε ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών στην επαρχία Πάφου «αποτελεί μονοπώλιο για ένα πρόσωπο το οποίο το γνωρίζει η Αστυνομία». Επίσης, δήλωσε ότι είναι γνωστό στην Αστυνομία και το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και το κύκλωμα του ηλεκτρονικού τζόγου.

Ο δήμαρχος Πάφου μίλησε και για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι «διευθύνεται από τρία συγκεκριμένα άτομα».

Φωτογραφία sigmalive.com
Φωτογραφία sigmalive.com

“Έδειξε” επιχειρηματία

Εξάλλου, ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, σε επιχειρηματία, «που παρεμβαίνει διαχρονικά στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος, προκειμένου να έχει οφέλη εκατομμυρίων, καθώς και σε πρώην τραπεζίτη, που λάμβανε μίζες προκειμένου να δίνει δάνεια».

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος εκτιμά ότι ανάμεσα στις έξι αυτές υποθέσεις βρίσκεται αυτός που επινόησε την βομβιστική ενέργεια εναντίον της μητέρας του, πράξη, διευκρίνισε, που εκτέλεσαν άλλοι.

Ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και δήλωσε ότι όποιος τολμήσει να του πει ότι χρειάζεται στοιχεία για να προχωρήσει στη διερεύνηση θα μπορούσε, είπε, «να χαρακτηριστεί συνένοχος, αφού (σ.σ. οι αρμόδιοι) γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Καμία απειλή για τις πτήσεις λέει η Γερμανία – «Όλο και πιο ευάλωτη η πολιτική αεροπορία», προειδοποιεί ειδικός
Η Γερμανία επιχειρεί να καθησυχάσει μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα διαχείρισης επιβατών, ωστόσο ουρές και καθυστερήσεις συνεχίζονται στο Βερολίνο
Ταξιδιώτες σε ουρά λόγω της κυβερνοεπίθεσης 2
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου