Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Όχι πριν τα τέλη Μαΐου η συμφωνία για νέες κυρώσεις στην Ρωσία» λέει ο Ράου

Η νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση και η υιοθέτησή της είναι απίθανη πριν από τα τέλη του Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου.

Η Πολωνία υπέβαλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πρόταση για νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης του αργού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω αγωγών και των εισαγωγών διαμαντιών. Η πρόταση αυτή σήμανε την έναρξη αυτής που προεξοφλείται πως ήταν μακρά και περίπλοκη διαδικασία διαπραγμάτευσης των 27.

«Όλα αυτά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της συζήτησης Νομίζω πως το ζήτημα δεν θα κλείσει νωρίτερα από τον βαθύ Μάιο», ανέφερε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας. «Δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτε νωρίτερα».

Μέχρι σήμερα, η ΕΕ έχει υιοθετήσει συνολικά δέκα δέσμες κυρώσεων σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων –δημόσιων θεσμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας, με σκοπό να πλήξει τη ρωσική οικονομία και να καταστήσει πιο δύσκολη τη διεξαγωγή του πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού