Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ευρωπαϊκή Ένωση σε Βρετανία για το εμβόλιο: Βιάζεστε!

Ευρωπαϊκή Ένωση σε Βρετανία για το εμβόλιο: Βιάζεστε!

Η Βρετανία ενέκρινε ήδη το εμβόλιο που ανακάλυψαν η Pfizer και η BioNTech και θα αρχίσει τους εμβολιασμούς από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Η κίνηση αυτή, που χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τον Άλμπερτ Μπουρλά και «φανταστική» από τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει άλλη άποψη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ε.Ε. στέλνει… μήνυμα στη Βρετανία πως έχει βιαστεί να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech. Όχι πως πρόκειται να αλλάξει τίποτα, βέβαια.

Click4more Βρετανία η πρώτη! «Πράσινο» φως στο εμβόλιο της Pfizer, ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Το «μήνυμα» που έστειλε η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα μετά την έγκριση του εμβολίου από τη Βρετανία είναι πως οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες της για την έγκριση εμβολίων κατά της Covid-19 είναι ασφαλέστερες.

Ερωτηθείς σχετικά με την έγκριση που δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανέφερε: «Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας». Ο EMA πρόσθεσε πως η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε περισσότερα στοιχεία και περισσότερους ελέγχους απ’ ό,τι η κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη από τη Βρετανία.

Ο EMA έχεο ανακοινώσει ότι θα αποφασίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, ενώ μέχρι τις 12 Ιανουαρίου αναμένεται και η απόφαση για το εμβόλιο της Moderna.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις