Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Ραδιοφωνικός παρουσιαστής δολοφονήθηκε σε ζωντανή μετάδοση – Σοκαριστικά πλάνα

Φιλιππίνες: Ραδιοφωνικός παρουσιαστής δολοφονήθηκε σε ζωντανή μετάδοση – Σοκαριστικά πλάνα

Παρουσιαστής του ραδιοφώνου πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του προγράμματός του στο Facebook, στο σπίτι του στις νότιες Φιλιππίνες την Κυριακή (05.11.23), προκαλώντας ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και την καταδίκη της δολοφονίας από τον πρόεδρο της χώρας.

Ο ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής Juan Jumalon γνωστόςΣ στις Φιλιππίνες και ως «DJ Johnny Walker», πυροβολήθηκε από άγνωστους δράστες σε μια «θρασύτατη δολοφονία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων (NUJP) σε ανάρτησή της στο X.

«Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα αφού συνέβη στο σπίτι του ίδιου του Jumalon, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως ραδιοφωνικό σταθμό», προστίθεται, και τονίζεται ότι ο Jumalon είναι ο τέταρτος εργαζόμενος στα μέσα ενημέρωσης που σκοτώνεται από τότε που ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Ιούνιο.

Οι εκπομπές του Jumalon μεταδίδονταν συνήθως στη σελίδα Facebook 94.7 Gold Mega Calamba FM, σε έναν σταθμό με 2.900 ακόλουθους. Οι καλούντες στην εκπομπή συζητούσαν τακτικά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από σχέσεις μέχρι θέματα γειτονιάς. 

Σοκαριστικά πλάνα από την εν ψυχρώ δολοφονία: 

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5:35 τα ξημερώματα όταν ο δράστης μπήκε στο σταθμό και πυροβόλησε τον Jumalon στο πρόσωπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Misamis. Διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο, αναφέρεται. 

Η αστυνομία εντόπισε τουλάχιστον τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων δύο άτομα που μπήκαν στο σπίτι και έναν οδηγό απόδρασης, δήλωσε διοικητής του αστυνομικού τμήματος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η αστυνομία διερευνά πιθανά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένου του εάν η επίθεση σχετίζεται με κάτι που είπε ο Jumalon στη μετάδοση ή με προσωπικά θέματα. 

Ο Πρόεδρος Μάρκος καταδίκασε την επίθεση και είπε ότι έδωσε εντολή στην Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων να ερευνήσει διεξοδικά τον θάνατο του Jumalon και να προσαγάγει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις