Κόσμος

Φονικές πλημμύρες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Την ώρα που η Ρωσία φλέγεται, η Τσεχία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Λιθουανία θρηνούν θύματα απο τις καταρρακτώδεις βροχές.

14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απο τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την  Πολωνία, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία.

Στη Λιθουανία, δύο παραθεριστές έχασαν τη ζωή τους κάτω από δέντρα που έπεσαν πάνω στα αντίσκηνά τους, μετά απο ισχυρή καταιγίδα κοντά στη Βαρένα, στα νότια της χώρας. Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταιγίδες στο βόρειο τμήμα της χώρας ενω τα νερά απέκλεισαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας και πλημμύρισαν τους δρόμους του λιμανιού Κλαΐπέντα.

Στην Πολωνία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν στην Κάτω Σιλεσία, στα νοτιοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία και τη Γερμανία. Δύο γυναίκες πνίγηκαν στην Μπογκατίνια, μία πόλη περίπου 20.000 κατοίκων που υπέστη σημαντικές ζημιές από την υπερχείλιση ενός ποταμού. Το τρίτο θύμα ήταν ένας πυροσβέστης 55 ετών, τον οποίο παρέσυρε το ρεύμα στη Ραντομιερζίτσε, στην ίδια περιοχή, όπου κατέρρευσε ένα φράγμα.
Περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό στην περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Στο Νόικιρχεν στη Σαξωνία (νοτιοανατολικά), τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε ένα υπόγειο, ενώ καταρρακτώδης βροχή έπεφτε στην πόλη αυτή που βρίσκεται κοντά στο Κέμνιτς.

Στην Τσεχία, οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στα βόρεια της χώρας, ενώ τρεις άνθρωποι εξακολουθούν και σήμερα να φέρονται ως αγνοούμενοι, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Οι πλημμύρες στέρησαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε 1.000 νοικοκυριά και το φυσικό αέριο σε 4.000 νοικοκυριά, κυρίως στην περιοχή Λίμπερετς, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας. Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα από τις εστίες τους.

Ωστόσο η βροχή σταμάτησε και οι προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας γι΄αυτήν την περιοχή της Ευρώπης είναι περισσότερο αισιόδοξες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: «Ήταν ενδεδειγμένη λύση», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην περίπτωση που η Ρωσία αρνηθεί να καταβάλλει τις αποζημιώσεις, η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τα παγωμένα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για να αποπληρώσει το δάνειο - Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αντόνιο Κόστα 11
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ