Κόσμος

Φορτηγάκι της αστυνομίας έπεσε πάνω στους διαδηλωτές στις Φιλιππίνες [vid]

Η αστυνομία στις Φιλιππίνες έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα πλήθος 1.000 ανθρώπων που διαδήλωναν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα, ενώ εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ένα φορτηγάκι της αστυνομίας να πέφτει πάνω στους διαδηλωτές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον τρεις φοιτητές έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο αφού τους χτύπησε το φορτηγάκι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Ρενάτο Ρέιες.

«Δεν υπήρχε καμία απολύτως δικαιολογία για τη χρήση βίας» τόνισε ο Ρέιες, γενικός γραμματέας της αριστερής οργάνωσης Μπαγιάν (Έθνος) στους δημοσιογράφους. «Την ώρα που ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί ότι θα ακολουθήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, οι αστυνομικές δυνάμεις των Φιλιππίνων δρουν σαν σκυλάκια των ΗΠΑ», κατήγγειλε ο ίδιος.

Εικόνες που μετέδωσε το AP δείχνουν το φορτηγάκι να πέφτει επανειλημμένα πάνω στους διαδηλωτές, αφού αυτοί το περικύκλωσαν και άρχισαν να το χτυπούν με ξύλινα γκλομπ τα οποία απέσπασαν από αστυνομικούς.

Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε 23 διαδηλωτές που έσπασαν τη γραμμή των αστυνομικών και έριξαν κόκκινη μπογιά εναντίον τους και εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να ζητήσουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα και για να υποστηρίξουν το αίτημα του προέδρου Ροντρίγο Ντουτέρτε για μια εξωτερική πολιτική που δεν θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ, τον μακροχρόνιο εταίρο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή