Κόσμος

Φρίκη! Ομαδικός τάφος με 100 αποκεφαλισμένες σορούς κοντά στη Μοσούλη

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο, ο οποίος περιείχε 100 σορούς προσώπων που είχαν αποκεφαλιστεί σε μια κοινότητα την οποία ανέκτησαν σήμερα από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) νότια της πόλης της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο δυτικά του Χαμάμ αλ Άλιλ, σε μια σχολή γεωπονίας», ανέφερε η ιρακινή αστυνομία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανέφερε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν (…) 100 πτώματα αμάχων με κομμένα κεφάλια» στη σχολή και ότι ομάδες ειδικών αναμένεται να μεταβούν στον τόπο του ευρήματος για να διεξαγάγουν έρευνα.
Οι ιρακινές δυνάμεις δίνουν συχνά, όταν ανακαλύπτουν ομαδικούς τάφους, μια πρώτη εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων που περιέχουν πριν ολοκληρωθεί η εκταφή.
Αφού μπήκαν στη Μοσούλη από τα ανατολικά, οι ιρακινές δυνάμεις κινούνται από νότο σήμερα, και ανέκτησαν την πόλη Χαμάμ αλ Άλιλ.
Άνοιξαν έτσι τον δρόμο προς το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το διεθνές αεροδρόμιο και μια τεράστια στρατιωτική βάση, που είχε εγκαταλειφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν το ΙΚ είχε καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1