Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φρίκη χωρίς τέλος στην Ινδία: Απήγαγαν, βίασαν και αποκεφάλισαν 3χρονο αγγελούδι

Φρίκη χωρίς τέλος στην Ινδία: Απήγαγαν, βίασαν και αποκεφάλισαν 3χρονο αγγελούδι
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν θα είναι η τελευταία. Κάθε φορά, όμως, που μια τέτοια είδηση «έρχεται» από την Ινδία, προκαλεί τα ίδια συναισθήματα: φρίκη και οργή.

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι που βιάστηκε, βασανίστηκε στα χέρια των απαγωγέων της και αποκεφαλίστηκε από τους δολοφόνους της. Ακόμη ένα θύμα που μαρτύρησε σε χέρια κάποιων. Ακόμη ένας βιασμός, ακόμη ένας θάνατος που σοκάρει την Ινδία. Μέχρι τον επόμενο.

Δυο άνδρες απήγαγαν το τρίχρονο κοριτσάκι από την αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Τζαμσεντπούρ του κρατιδίου Τζαρκάντ στην Ινδία. Το βίασαν και μετά το αποκεφάλισαν. Και όχι μόνο αυτό. Ακόμη και αφού σκότωσαν το παιδί, εξακολουθούν να δείχνουν ασέβεια στο θύμα τους και δεν αποκαλύπτουν τις αρχές που βρίσκεται το κεφάλι του παιδιού.

Τρεις άνδρες, περιλαμβανομένων των δύο που πιστεύεται ότι βίασαν και σκότωσαν το κοριτσάκι, συνελήφθησαν. Ένας από αυτούς, ο Ρινκού Σαχού, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει ποινή για την απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας ενός κοριτσιού το 2015.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Σαχού έχει διαπράξει πολλές φορές εγκλήματα σε βάρος παιδιών παρότι η μητέρα του είναι αστυνομικός. Ο ίδιος είναι πατέρας τριών παιδιών και φέρεται ότι έχει απαγάγει πολλά παιδιά και τους έχει επιτεθεί.

Το έγκλημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Το κορίτσι κοιμόταν δίπλα στην μητέρα του στον σιδηροδρομικό σταθμό Ταταναγκάρ όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε. Πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν έναν άνδρα να περπατάει κρατώντας στα χέρια του το παιδί που κοιμόταν. Η μητέρα του κατήγγειλε την εξαφάνιση το επόμενο πρωί. Φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι θεωρεί ύποπτο τον εραστή της, τον άνδρα για τον οποίο είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την μητέρα και το κορίτσι στην αποβάθρα του τρένου, είναι μεταξύ των τριών συλληφθέντων.

Το οπτικό υλικό βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει τους δύο κύριους υπόπτους που είναι αμφότεροι περίπου 30 ετών και οι οποίοι φέρεται ότι οδήγησαν την αστυνομία στο πτώμα.

Το ακέφαλο πτώμα του παιδιού εντοπίστηκε την Τρίτη κρυμμένο μέσα σε μια πλαστική σακούλα πίσω από θάμνους σε απόσταση περίπου τεσσάρων χλμ από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Αστυνομικοί σκύλοι επιστρατεύτηκαν για να βρουν το κεφάλι του παιδιού, το οποίο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η Ινδία κατέχει ένα θλιβερό ρεκόρ στα εγκλήματα εις βάρος παιδιών με περίπου 20.000 βιασμούς παιδιών να έχουν καταγραφεί το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένα στα τρία θύματα βιασμού στην Ινδία είναι ανήλικο, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους δράστες είναι γνωστοί των θυμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις