Κόσμος

Γαλλία: «Εντολή» στα κλιματιζόμενα καταστήματα να έχουν κλειστές της πόρτες του για εξοικονόμηση ενέργειας

Μοιάζει μάλλον… περίεργη η εντολή της κυβέρνησης της Γαλλίας στα καταστήματα. Αλλά όλα γίνονται για την εξοικονόμηση ενέργειας. Όποιος, λοιπόν, χρησιμοποιεί κλιματισμό υποχρεούται να έχει τις πόρτες κλειστές!

Η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει διατάγματα που θα υποχρεώνουν τα κλιματιζόμενα καταστήματα να κλείνουν τις πόρτες τους και θα προβλέπουν μείωση των φωτεινών διαφημίσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Τις προσεχείς ημέρες θα εκδώσω δύο διατάγματα: το πρώτο θα γενικεύει την απαγόρευση φωτεινών διαφημίσεων, ανεξαρτήτως του μεγέθους της πόλης, ανάμεσα στην 01.00 και τις 06.00», με την εξαίρεση των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών, και το δεύτερο θα απαγορεύει στα καταστήματα να έχουν ανοικτές τις πόρτες όταν θα λειτουργεί ο κλιματισμός και η θέρμανση», δήλωσε η υπουργός στη εφημερίδα Journal du Dimanche (JDD).

Ανοικτές πόρτες σημαίνει «20% περισσότερη κατανάλωση… είναι παράλογο», είπε.

Ορισμένες γαλλικές πόλεις όπως η Λυών, η Μπεζανσόν και το Παρίσι έχουν εκδώσει δημοτικές αποφάσεις από τα μέσα του Ιουλίου, όταν η Γαλλία επλήγη από το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τις οποίες τα κλιματιζόμενα καταστήματα υποχρεούνται να κλείνουν τις πόρτες τους, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο.

Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να γενικεύσει την απαγόρευση σε ολόκληρη την χώρα, με προβλεπόμενο πρόστιμο τα 750 ευρώ. Αρχικά όμως η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των καταστηματαρχών.

Μέχρι σήμερα η φωτεινή διαφήμιση απαγορεύεται στο διάστημα από 01.00 μέχρι 06.00 σε πόλεις με πληθυσμό μικρότερο των 800.000 κατοίκων. Σε μεγαλύτερες πόλεις οι κανόνες εξαρτώνται από το τοπικό ρυθμιστικό πλαίσιο, εάν υφίσταται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια υπουργών ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα
Οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός και συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να προετοιμάζει την επίθεση κατά της Γάζας
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ 2