Κόσμος

Γαλλία: Η αστυνομία μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί drones για την παρακολούθηση του πλήθους

Η αστυνομία της Γαλλίας επιτρέπεται από σήμερα να χρησιμοποιεί drones εξοπλισμένα με κάμερες για μια ευρεία γκάμα ενεργειών, στις οποίες περιλαμβάνονται η παρακολούθηση πλήθους και ο συνοριακός έλεγχος, έπειτα από τη χθεσινή δημοσίευση διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 2024 και σε μια περίοδο κατά την οποία η λαϊκή εναντίωση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Μακρόν έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συχνά έχουν βίαιη κατάληξη.

Το διάταγμα επιτρέπει στην αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές ή στο στρατό να χρησιμοποιούν drones για να αποτρέπουν επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ή ιδιοκτησίας, να εγγυώνται την ασφάλεια των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, αλλά και να διατηρούν ή να επαναφέρουν τη δημόσια τάξη όταν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής διατάραξής της από αυτές τις συναθροίσεις.

Τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για παρακολούθηση των συνόρων και για διάσωση ανθρώπων, αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς και επιβάλλει ουσιαστικά έναν νόμο για την ασφάλεια που ψηφίστηκε πέρυσι στη βουλή.

Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε τον Μάρτιο τη δημοσιοποίηση με λεπτομέρειες της πολιτικής χρήσης των drones, μεταξύ των οποίων και το είδος των πληροφοριών που αφορούν το εμπλεκόμενο κοινό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζώντας του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2