Κόσμος

Γαλλία: Μόνο στους 55+ θα γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ανωτάτη υγειονομική αρχή της Γαλλίας δίνει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, αλλά συνιστά την χρήση του στα άτομα άνω των 55 ετών, σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο ηλικιακός περιορισμός αποφασίσθηκε έπειτα από την εμφάνιση σοβαρών, αν και πολύ σπάνιων, περιστατικών δημιουργίας αιματικών θρόμβων μετά τον εμβολιασμό μόνο σε άτομα κάτω των 55 ετών, που οδήγησαν στην αναστολή των εμβολιασμών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής.

Η αρχή συνιστά στα άτομα κάτω των 55 ετών να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA (δηλαδή τα εμβόλια των Pfizer/BionTech και Moderna).

Σχετικά με τα άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η γαλλική υγειονομική αρχή «θα πάρει πολύ σύντομα θέση για τον τρόπο χορήγησης της δεύτερης δόσης» του εμβολίου.

Κατόπιν αυτού, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, θα εμβολιασθεί κανονικά με το εμβόλιο σήμερα, όπως δεσμεύθηκε χθες για να καθησυχάσει την γαλλική κοινή γνώμη, αφού είναι γεννημένος το 1965.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1