Κόσμος

Γαλλία: Ο Καστέξ παραλλήλισε τη δολοφονία Γάλλων εργαζομένων σε οργάνωση αρωγής στον Νίγηρα με τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ απέτισε σήμερα φόρο τιμής στου έξι Γάλλους εργαζόμενους οργάνωσης αρωγής, που δολοφονήθηκαν από μια ομάδα ενόπλων στον Νίγηρα, παραλληλίζοντας την επίθεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι, που συγκλόνισαν τη χώρα.

Οι έξι Γάλλοι εργάζονταν για τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση ACTED και συνοδεύονταν από έναν ξεναγό και έναν οδηγό, και οι δύο υπήκοοι Νίγηρα, που επίσης σκοτώθηκαν στην ενέδρα την περασμένη Παρασκευή.

«Είναι πολύ πιθανό το ίδιο μίσος, η ίδια δειλία, η ίδια απανθρωπιά να επιδείχθηκαν στον Νίγηρα και στο Μπατακλάν», είπε ο Καστέξ, ενώ στεκόταν μπροστά από τα φέρετρα των έξι θυμάτων που επαναπατρίστηκαν και μόλις είχαν φθάσει στο αεροδρόμιο Ορλί. Στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι, σε μία από τις επιθέσεις που διέπραξαν ισλαμιστές τρομοκράτες στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015.

«Δεν έχουμε προς το παρόν καταφέρει να κατονομάσουμε την οργάνωση πίσω από αυτό το ειδεχθές έγκλημα» στον Νίγηρα, επισήμανε, προσθέτοντας πως έχει «όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης».

Τα θύματα διέρχονταν από ένα εθνικό πάρκο με καμηλοπαρδάλεις, έναν δημοφιλή προορισμό σε απόσταση 65 χλμ από την πρωτεύουσα του Νίγηρα, τη Νιαμέι, σε μια περιοχή που θεωρείται ασφαλής από την κυβέρνηση

Κανείς δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Όμως, η Γαλλία και άλλες χώρες έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν σε περιοχές του Νίγηρα, όπου δρουν μαχητές οργανώσεων όπως η Μπόκο Χαράμ και το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου