Κόσμος

Γαλλία: «Συγκλονισμένος δήλωσε ο Μακρόν για τον θάνατο 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα (28.6.2023) «συγκλονισμένος» για τον θάνατο ενός εφήβου που σκοτώθηκε χθες στη Γαλλία από αστυνομικό, ενώ η κυβέρνηση έκανε έκκληση για «ηρεμία» έπειτα από μια νύχτα έντασης στα προάστια του Παρισιού με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν μετέφερε τις δηλώσεις προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και έκανε «έκκληση για ηρεμία» έπειτα από μια νύχτα συμπλοκών στη Ναντέρ όπου ζούσε αυτός ο 17χρονος νεαρός και όπου σκοτώθηκε την Τρίτη από έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες και συνεχίσθηκαν την περασμένη νύχτα στο δυτικό αυτό προάστιο του Παρισιού, μετά τον θάνατο του 17χρονου αυτοκινητιστή από σφαίρα αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί». Ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες, Τρίτη, το πρωί. Αρχικά, πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δυο μοτοσικλετιστές της.

Το σοκαριστικό βίντεο

Όμως βίντεο που κυκλοφόρησε κατόπιν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης –το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα μέσα ενημέρωσης επαλήθευσαν πως είναι αυθεντικό– εικονίζει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν αυτός προσπαθεί να φύγει επιταχύνοντας.

 

Στο βίντεο ακούγεται η φράση «θα φας σφαίρα στο κεφάλι», αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τη λέει.

Το όχημα σταματά την πορεία του μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σ’ έναν στύλο. Το θύμα, ο Ναέλ Μ., 17 ετών, υπέκυψε στο τραύμα που υπέστη στον θώρακα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κουμπιά σαν θηλές»: Αλλάζει η γυναικεία στολή του Βρετανικού Ναυτικού – Αντιδράσεις για το κόστος των 200.000 λιρών
Η γυναικεία στολή, την οποία έχει φορέσει κατά καιρούς και η πριγκίπισσα Άννα σε επίσημες εμφανίσεις, διαθέτει τέσσερις σειρές από δύο κουμπιά. Ωστόσο, τα δύο επάνω θεωρήθηκε ότι βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τις θηλές
Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας με την επίσημη στολή του Βρετανικού Ναυτικού
Τέξας: Βρέθηκαν έξι σοροί μέσα σε βαγόνι τρένου κοντά στα σύνορα με το Μεξικό – Εξετάζεται το ενδεχόμενο διακίνησης μεταναστών
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει την ταυτότητα των θυμάτων ούτε από ποια χώρα προέρχονταν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν επιζώντες μέσα στο βαγόνι
Η σιδηροδρομική γέφυρα της Union Pacific International Railroad πίσω από συρματοπλέγματα στο Τέξας