Κόσμος

Γαλλία: Συνάντηση Μακρόν – Πούτιν στη θερινή κατοικία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη θερινή προεδρική κατοικία για διμερείς συνομιλίες πριν τη σύνοδο κορυφής της G7.

Η σύνοδος κορυφής G7 θα διεξαχθεί στα τέλη της εβδομάδας στη Γαλλία χωρίς όμως τη συμμετοχή της Ρωσίας οπότε Μακρόν και Πούτιν αποφάσισαν να τα πουν σε επίπεδο διμερών σχέσεων.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πούτιν προσγειώθηκε στη Μασσαλία και από εκεί ο πρόεδρος της Ρωσίας επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να μεταβεί στη Μπρεγκανσόν. Στη θερινή προεδρική κατοικία τον υποδέχτηκαν ο Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, στην οποία έδωσε ένα μπουκέτο με λουλούδια όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για διεθνή θέματα, Γιούρι Ουσακόφ, στην ατζέντα των συνομιλιών δεν περιλαμβάνονται μόνο οι διμερείς σχέσεις. Η Μόσχα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πούτιν σκοπεύει να θίξει το θέμα αυτό, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τη βούλησή της να εντείνει τον πολιτικό διάλογο με την Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με πρώην δημοσιογράφο του CNN που πήρε συνέντευξη από θύμα ληστείας που «ανέστησε» με AI
«Υπάρχουν επιζώντες από αυτό το μακελειό από τους οποίους θα μπορούσατε να πάρετε συνέντευξη και να λάβετε πραγματικές δηλώσεις και απόψεις στη θέση ενός πραγματικού μυθεύματος»
Ο Τζιμ Ακόστα (αριστερά) με το άβαταρ του Χοακίν Φίνιξ