Κόσμος

Γάλλος τζιχαντιστής το παιδί που σκοτώνει αιχμάλωτο

Ένας Γάλλος εκπαιδευτικός αξιωματούχος δήλωσε, ότι το παιδί που μοιάζει να σκοτώνει έναν αιχμάλωτο σε βίντεο εκτέλεσης που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναγνωρίστηκε από συμμαθητές του στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επιθεωρητής εκπαίδευσης της περιοχής, Ζακ Καγιό,τόνισε ότι οι μαθητές “αναγνώρισαν έναν από τους συμμαθητές τους, όμως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί”.

Τα παιδιά είδαν το βίντεο την περασμένη Τετάρτη και το σχολείο δημιούργησε “ήδη από την Πέμπτη ένα πλαίσιο ψυχολογικής υποστήριξης” για τους μαθητές, επειδή “τα παιδιά είναι σοκαρισμένα”, δήλωσε ο Καγιό.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της γαλλικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της έκτης τάξης στο κολέγιο Βοκελέν της Τουλούζης είχαν γνωρίσει το παιδί όταν πήγαιναν ακόμη στο Δημοτικό σχολείο του Βερζέ, επίσης στην Τουλούζη, στην λαϊκή συνοικία Μιράιγ.
“Υπάρχει ένα παιδί που από τις 14 Μαρτίου 2014 δεν πηγαίνει πλέον σχολείο στο Βερζέ, αλλά δεν έχω περισσότερα στοιχεία”, πρόσθεσε ο Καγιό.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, ένα μικρό αγόρι σκοτώνει με μια σφαίρα στο μέτωπο έναν άνδρα ο οποίος παρουσιάζεται ως ο Άραβας Ισραηλινός Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ. Στη συνέχεια πυροβολεί επανειλημμένα το πτώμα του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κινηματογραφική επιχείρηση σε απομακρυσμένο νησί: Βρετανοί κομάντος έπεσαν με αλεξίπτωτα για ασθενή με ύποπτα συμπτώματα χανταϊού
Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που τα μέλη της αποστολής πηδούν από την ανοιχτή ράμπα στρατιωτικού αεροσκάφους
Βρετανοί κομάντο
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 15