Κόσμος

“Γάζωσαν” Λευκορώσο διπλωμάτη στην Άγκυρα – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Μυστήριο καλύπτει την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (24.07.2019) Λευκορώσος διπλωμάτης, από γείτονά του, στην Άγκυρα. Ο διπλωμάτης τραυματίστηκε από σφαίρες αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η επίθεση δεν ήταν «πολιτική».

Τραυματίας είναι ο Αλεξάντερ Παγκάνσεφ, διπλωμάτης της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Άγκυρα. Δέχτηκε πολλά πυρά από σφαίρες. Ως δράστης κατονομάστηκε ένας γείτονάς του. Εκείνο που προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο στην υπόθεση είναι πως ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά του Λευκορώσου διπλωμάτη, αυτοκτόνησε με το όπλο που έκανε την επίθεση!

Ο γείτονας του διπλωμάτη ήταν στρατιωτικός εν αποστρατεία, δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ο Παγκάνσεφ μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Άγκυρας όπου και παραμένει. Τον επισκέφτηκε ήδη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι καλή.

Cavusoglu

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να υπήρχε «πολιτικό κίνητρο» πίσω από την επίθεση.

Η επίθεση σε βάρος του Ρώσου διπλωμάτη ξύπνησαν μνήμες από τις 19 Δεκεμβρίου του 2016 όταν ο πρεσβευτής της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από τούρκο αστυνομικό στα εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές αρχές απέδωσαν εκείνη την ενέργεια στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν — που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» και του προσάπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστραλία: Μαζικές εκκενώσεις λόγω των εντεινόμενων πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία
Οι αρχές καλούν χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες, τροφοδοτούμενες από ακραίο κύμα καύσωνα, απειλούν πυκνοκατοικημένες περιοχές βόρεια του Σίδνεϊ
Σπίτια καίγονται στην Αυστραλία
Ουκρανία: Η «σαρκοφάγος» του Τσερνόμπιλ υπέστη ζημιά μετά από πλήγμα drone – «Έχει χάσει τη βασική λειτουργία περιορισμού της ραδιενέργειας» λέει η ΔΟΑΕ
Ο προστατευτικός θόλος του κατεστραμμένου αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ, ο οποίος είχε κατασκευαστεί για να αποτρέπει οποιαδήποτε διαρροή ραδιενέργειας, υπέστη ζημιά από drone
Η νέα δομή ασφαλούς περιορισμού (NSC) πάνω από την παλιά σαρκοφάγος που καλύπτει τον κατεστραμμένο τέταρτο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ