Κόσμος

Γερμανία: 20.000 φυσίγγια της Bundeswehr εκλάπησαν κατά τη μεταφορά τους

Φορτίο στρατιωτικών πυρομαχικών εξαφανίστηκε κοντά στο Μαγδεμβούργο μετά από ανεξέλεγκτη στάση του οδηγού, παραβιάζοντας τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας

Ένα ιδιαίτερα ντροπιαστικό περιστατικό ταλανίζει τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις: περίπου 20.000 φυσίγγια που προορίζονταν για τη Bundeswehr στη Γερμανία εκλάπησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς μεταφέρονταν από ιδιωτικό συνεργάτη, σύμφωνα με το Der Spiegel και τη δημόσια τηλεόραση MDR.

Το φορτίο των φυσιγγίων εξαφανίστηκε από μη φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης κοντά στο Μαγδεμβούργο στη Γερμανία, τη στιγμή που ο οδηγός του φορτηγού κοιμόταν σε παρακείμενο ξενοδοχείο.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή μόλις την επόμενη ημέρα, όταν το όχημα έφθασε στον τελικό προορισμό του, σε στρατιωτική βάση της Σαξονίας–Άνχαλτ. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, στο όχημα θα έπρεπε να επιβαίνουν δύο οδηγοί, με τον έναν να βρίσκεται συνεχώς μέσα στο όχημα – κάτι που σε αυτή τη μεταφορά δεν τηρήθηκε καθόλου.

Ακόμη χειρότερα, ο οδηγός φέρεται να έκανε και στάση εκτός προγράμματος, δίνοντας στους δράστες την ιδανική ευκαιρία να δράσουν.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών ή τον ακριβή τύπο των πυρομαχικών που κλάπηκαν. Ωστόσο, η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο ενός τυχαίου περιστατικού: εκτιμά ότι το φορτηγό είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και ότι οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απρόβλεπτη στάση του οδηγού για να αρπάξουν το ευαίσθητο φορτίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Tουρκία: Ο αστυνομικός που στις διαδηλώσεις στο Γκεζί έριξε χημικά στη «γυναίκα με τα κόκκινα» καταδικάστηκε να φυτεύσει 300 δέντρα
Σε μεταγενέστερη απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε την Τουρκία, κρίνοντας ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε δεν ήταν επαρκής
Αστυνομικοί στην Τουρκία
Η δολοφονία Λαριτζανί δίνει τα κλειδιά του Ιράν στον στρατό – Ανάλυση New York Times
Ως ανώτατος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας του Ιράν, ο Αλί Λαριτζανί λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και στις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Ο Αλί Λαριτζανί