Κόσμος

Γερμανία: Ανανέωση της θητείας Σταϊνμάιερ επιθυμούν οι πολίτες

Οι πολίτες στη Γερμανία εμφανίζονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους, ικανοποιημένοι από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ζητούν ανανέωση της θητείας του τον επόμενο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του δικτύου RND, το 70% των ερωτηθέντων στη Γερμανία δηλώνει ότι θα ήθελε και δεύτερη θητεία του κ. Σταϊνμάιερ στην προεδρία.

Στα επιμέρους στοιχεία της έρευνας, περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι κάτοικοι των κρατιδίων της δυτικής Γερμανίας. Επιπλέον, το 85% δηλώνει ότι η εκλογή του Ομοσπονδιακού Προέδρου θα πρέπει να παραμείνει εκτός του πόκερ των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ανάλογη θέση έλαβε και ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος στο Podcast του το σαββατοκύριακο τόνισε ότι η εκλογή του Ομοσπονδιακού Προέδρου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει διαπραγματευτικό «χαρτί» στο πλαίσιο των διερευνητικών διαπραγματεύσεων για τη νέα κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Τραμπ σε NATO: Τώρα θέλουν να βοηθήσουν στα Στενά του Ορμούζ - Ήταν άχρηστοι όταν χρειάστηκαν, τους είπα να μείνουν μακριά
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ «για το μεγάλο θάρρος και τη βοήθειά τους!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πούτιν στέλνει πυρηνικό υπερόπλο στο Διάστημα και ετοιμάζεται να προκαλέσει χάος, προειδοποιεί Αμερικανός στρατηγός
«Μία πυρηνική έκρηξη σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τις στρατιωτικές όσο και για τις πολιτικές υποδομές», λέει ο Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Γουάιτινγκ
Διάστημα