Κόσμος

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για άνδρα που άφησε σάκο γεμάτο εκρηκτικά σε σταθμό τρένων στο Βερολίνο

Εκτεταμένες έρευνες έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Γερμανίας, για τον εντοπισμό ενός άνδρα που άφησε ένα σάκο με εκρηκτικά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου και τράπηκε σε φυγή όταν τον σταμάτησαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί για έλεγχο. 

«Ερευνάμε όλες τις πιθανότητες», δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μπορέσει ακόμα να ταυτοποιήσουν τον ύποπτο που άφησε τα εκρηκτικά στον σταθμό του Βερολίνου. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα τον άνδρα αυτόν στο σιδηροδρομικό σταθμό Νόικελν της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Χ, ο άνδρας διέφυγε και μέσα στο σάκο που άφησε πίσω του βρέθηκαν εκρηκτικά.

Ο σάκος μεταφέρθηκε σε γειτονικές εγκαταστάσεις στάθμευσης, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη, ανέφερε η ανάρτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η τσάντα περιείχε υπεροξείδιο της ακετόνης, μια κρυσταλλική ουσία που μοιάζει με τη ζάχαρη άχνη, είναι γνωστή ως TATP (υπεροξυακετόνη), και χρησιμοποιείται συχνά σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε την πληροφορία της εφημερίδας για τον τύπο του εκρηκτικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελανσόν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την «Επιχείρηση ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ για τα πλοία που έχουν εγκλωβιστεί
Η επιχείρηση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί - Παράλληλα, ο Τραμπ έκανε λόγο για «πολύ θετικές συζητήσεις» με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ