Κόσμος

Γερμανία: Εξετάζεται προσωρινή απαγόρευση ταξιδιών για διακοπές στο εξωτερικό

Το ενδεχόμενο προσωρινής απαγόρευσης των ταξιδιών για διακοπές στο εξωτερικό εξετάζει η κυβέρνηση στη Γερμανία.

Ο λόγος είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές κυρίως στην Μαγιόρκα, η οποία βγήκε πρόσφατα από τον κατάλογο των «περιοχών κινδύνου». Αναγνωρίζει ωστόσο τα «μεγάλα συνταγματικά εμπόδια».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Ουλρίκε Ντέμερ, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν εάν είναι εφικτό να αποτραπούν προσωρινά τα ταξίδια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου η Καγκελάριος ζήτησε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να εξετάσουν τις νομικές δυνατότητες απαγόρευσης, με την υπουργό Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι «συνταγματικά αδύνατο» να επιβληθεί.

Το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με το ARD, να εισαχθεί η υποχρέωση αρνητικού τεστ και καραντίνας για όσους επιστρέφουν από οποιαδήποτε χώρα. Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών η εκπρόσωπος Αντρέα Ζάσε δήλωσε πάντως νωρίτερα ότι δεν έχει προγραμματιστεί παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη άνοιξη, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Την δυσαρέσκειά του για το θέμα εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να περιορίσουμε την πανδημία μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές και η κινητικότητα συμβάλλει στην εξάπλωση του ιού – η επιτυχία θα έρθει μόνο αν συμμετέχουμε όλοι».

Η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε πρόσφατα από τον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου», ο οποίος καταρτίζεται με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Ο σχετικός δείκτης έπεσε για την Μαγιόρκα κάτω από το όριο των 50 και η περιοχή αφαιρέθηκε αυτομάτως από τον κατάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4