Κόσμος

Γερμανία: Φόβοι νέου εθνικού lockdown το χειμώνα – Τρέμουν 2ο κύμα πανδημίας

Η συζήτηση ενός νέου γενικού lockdown άνοιξε στη Γερμανία. Φουντώνουν οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα, με τις μολύνσεις να αυξάνονται καθημερινά.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας στη Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown στη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει υπό έλεγχο τον ιό, παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις. Ο υπουργός Γενς Σπαν παραδέχτηκε, όμως, την Τετάρτη (02.09.2020), ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Ο Σπαν δήλωσε πως ειδικοί και πολιτικοί μαθαίνουν κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον ιό. Ενώ το καθολικό lockdown τον Μάρτιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει τότε για να προστατευθούν οι ασθενέστεροι στην κοινωνία, δεν θα χρειασθεί να γίνει ξανά, τόνισε.

“Είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειασθεί να το κάνουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Σπαν προσθέτοντας πως οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειρισθούν τις εξάρσεις του Covid – 19.

“Μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα με εμπιστοσύνη”, τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπαν δήλωσε πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να επιβληθούν και πάλι απαγορεύσεις στις επισκέψεις σε οίκους περίθαλψης ηλικιωμένων. “Και μπορούμε να δούμε ότι στα καταστήματα έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο με κοινωνική αποστασιοποίηση και μάσκες”, πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, για παράδειγμα πλένοντας συχνά τα χέρια τους και φορώντας μάσκα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα μπορούν τώρα να είναι καλύτερα στοχευμένα.

“Μαθαίνουμε πού είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, δυστυχώς όταν συγχρωτιζόμαστε και γιορτάζουμε μαζί”, δήλωσε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ