Κόσμος

Γιατί και η σαμπάνια θέλει το… ποτήρι της!

Οι φυσαλίδες είναι αυτές που, πέρα από το άφρισμα, δίνουν στη σαμπάνια την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της…

Γι’ αυτό επιλέξτε το κατάλληλο ποτήρι. Αυτό θα αυξήσει τις φυσαλίδες και θα δώσει μια καλύτερη γευστική εμπειρία της σαμπάνιας.

 

Ποιοί το λένε αυτό; Μα φυσικά Γάλλοι επιστήμονες. Αν δεν ξέρουν οι γάλλοι, τότε ποιος ξέρει;

 

Πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο έρευνα που μελέτησε τόσο λεπτομερώς την χημεία των φυσαλίδων.
Διαπιστώθηκε λοιπόν οτι στις φυσαλίδες υπάρχουν μέχρι και 30 φορές περισσότερες χημικές ουσίες που βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα, σε σχέση με το υπόλοιπο ποτό.

Η νέα έρευνα αλλάζει τελείως την κατανόησή μας για το ρόλο των φυσαλίδων στα αφρίζοντα ποτά. Στο παρελθόν, το διοξείδιο του άνθρακα στις φυσαλίδες πίστευαν πως απλώς έδινε στο αφρίζον κρασί μια όξινη γεύση κι ένα μικρό μυρμήγκιασμα στη γλώσσα. Τώρα όμως δείχνει πως ο ρόλος των φυσαλίδων είναι πολύ πιο σημαντικός.

Φυσικά όμως παίζει και κάτι άλλο το ρόλο του. Πρόκειται για το ποτήρι…
Γιατί, άλλο να πίνει σαμπάνια σε πλαστικό ποτήρι και άλλο στο ποτήρι της!
Θα πρέπει να προτιμάτε ραβδωτό ποτήρι, καθώς έτσι βοηθάει στην εμφάνιση περισσότερων φυσαλίδων. Καθώς η σαμπάνια χύνεται στο ποτήρι, οι μυριάδες φυσαλίδες σπάνε και βγάζουν πάνω από την επιφάνεια του ποτού μια πληθώρα μικροσκοπικών σταγόνων, με την μορφή αεροζόλης, που δίνουν την χαρακτηριστική γεύση και το διακριτικό άρωμα στο ποτό.

Μάριος Ιωάννου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφασισμένος να ανακτήσει τις σορούς των ομήρων – «Η μάχη δεν έχει τελειώσει»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να επαναπατρίσει όλες τις σορούς των ομήρων που κρατά η Χαμάς, τη στιγμή που η εκεχειρία στη Γάζα κλονίζεται από αμοιβαίες κατηγορίες και παραβιάσεις
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τουρκική NAVTEX στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά – Δεσμεύτηκε περιοχή κοντά σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
Η περιοχή που δεσμεύτηκε βρίσκεται εκτός των 6 ναυτικών μιλίων των ελληνικών νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σε διεθνή ύδατα, αλλά σε σημείο ιδιαίτερα ευαίσθητο γεωπολιτικά
Ένα πλοίο του τουρκικού ναυτικού