Κόσμος

Γιούνκερ για Μέι: Μου αρέσει, είναι ζόρικη!

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωρίζει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι "μια ζόρικη γυναίκα", όπως είπε ο ίδιος σήμερα, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit που αναμένεται ότι θα είναι δύσκολες.

“Παρατήρησα ότι είναι ζόρικη γυναίκα” είπε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ίδια η Μέι στον εαυτό της λέγοντας ότι θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

“Σέβομαι βαθύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μου αρέσει ως άνθρωπος”, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

Λίγες ώρες πριν παρουσιάσει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών τις κατευθυντήριες οδηγίες της αποστολής του, ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, είπε ότι στην περίπτωση αποχώρησης του Λονδίνου από αυτές χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η Βρετανία δεν θα πληρώσει τίποτα.

“Δεν νομίζω ότι ο Ντέιβιντ (Ντέιβις) είχε δίκιο όταν απείλησε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει (από τις διαπραγματεύσεις). Η εμπειρία μου στην πολιτική λέει ότι πάντοτε εκείνοι που αποχωρούν πρέπει να επιστρέψουν” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σχολίασε ο Γιούνκερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου φέρεται να παρέδωσε απόρρητα οικονομικά έγγραφα στον Τζέφρι Επστάιν – «Σε στενή επαφή» εισαγγελία και αστυνομία
Τα έγγραφα αυτά έρχονται να προστεθούν στις υποψίες κατά του Άντριου, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε, της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε και η οποία αυτοκτόνησε το 2025
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Δεκαπέντε νεκροί από σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες λόγω κακοκαιρίας στην Πορτογαλία - Χιλιάδες εκκενώσεις σπιτιών στην επαρχία
Οι δημοτικές αρχές στην Κοΐμπρα διέταξαν για προληπτικούς λόγους, την εσπευσμένη απομάκρυνση περίπου 3.000 ανθρώπων, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Μοντέγκο
Ένα άτομο κοιτάζει μια πλημμυρισμένη περιοχή στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας