Κόσμος

Η Γερμανία προειδοποιεί: «Η Ρωσία θα μπορεί να επιτεθεί στο NATO μέχρι το 2030»

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND) Μπρούνο Καλ, χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» για την πιθανότητα η Ρωσία να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ μέχρι το 2030, στο πλαίσιο ομιλίας του, χθες Δευτέρα (14.10.2024) στην γερμανική Βουλή.

Η  Ρωσία έχει βάλει «στόχαστρο» μέλη του ΝΑΤΟ, τα οποία προσφέρουν πολύτιμη και σημαντική βοήθεια στην Ουκρανία, με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να σχεδιάζουν δολιοφθορές και διάφορες επιχειρήσεις σαμποτάζ για να «χτυπήσουν» την δυτική στρατιωτική υποστήριξη.

Ειδικότερα, ο διοικητής της BND δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε σε άμεση και απευθείας αντιπαράθεση με την Ρωσία». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο μακροπρόθεσμος στόχος του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν είναι να αποδυναμώσει την Δύση και η στρατιωτική σύγκρουση με το NATO αποτελεί πλέον επιλογή για την Ρωσία».

RUSSIA PUTINSputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS

Ο υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ακόμα πως «ως προς το στρατιωτικό προσωπικό και τους εξοπλισμούς, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πιθανότατα σε θέση να επιτεθούν εναντίον του NATO το αργότερο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δηλαδή μέχρι το 2030».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των εσωτερικών υπηρεσιών πληροφοριών, Τόμας Χάλντενγουανγκ αποκάλυψε διάφορες υποθέσεις και απόπειρες δολιοφθοράς από Ρώσους πράκτορες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα πακέτο με εκρηκτικά που παραλίγο να εκφορτωθεί σε αεροπλάνο της DHL.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα περιστατικά με εκστρατείες παραπληροφόρησης και τις υποθέσεις κατασκοπείας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά σε στρατιωτικές βάσεις, που είχαν ως στόχο τον εντοπισμό και την αναγνώριση των στρατιωτικών εξοπλισμών που θα παρέδιδαν οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν