Κόσμος

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε ύποπτο για τρομοκρατική επίθεση

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι αρχές πιστεύουν ότι ο συλληφθείς ενδεχομένως συνδέεται με τον ύποπτο που συνελήφθη στην Αυστρία πριν από δύο ημέρες και κατηγορείται για επαφές με τζιχαντιστές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα και μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια εφόδου σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Νιους το Σάββατο, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών (LKA). Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι σχεδίαζε να διαπράξει μια «σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής» δήλωσε ο Φρανκ Σούλεν, εκπρόσωπος τύπου του LKA στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας. Ο εκπρόσωπος τύπου δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του συλληφθέντα.

Το περιοδικό Focus από την πλευρά του έγραψε ότι η έφοδος στο Νιους πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια πληροφορία των αυστριακών αρχών, οι οποίες συνέλαβαν την 20η Ιανουαρίου ένας 18χρονο σε διαμέρισμα της Βιέννης με την υποψία ότι σχεδίαζε μια επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Η Κούβα αποδέχθηκε αμερικανική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων – Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε αλλαγή
Ο Ρούμπιο που έχει καταγωγή από την Κούβα και αντιτίθεται στην κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποφύγουν τη χρήση βίας και σημείωσε ότι προτιμούν «μια διπλωματική λύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ