Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η “κατάρα” του Ελιζέ! Από το 2007 ο πρόεδρος… χωρίζει [pics]

Η “κατάρα” του Ελιζέ! Από το 2007 ο πρόεδρος… χωρίζει [pics]

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Τρονιέ θα είναι σε λίγες μέρες οι νέοι “ένοικοι” του Μεγάρου του Elysse, της επίσημης προεδρικής κατοικίας του Γάλλου προέδρου. Πέρα απ’ όλα τα όσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι και μια, ας το πούμε, “κατάρα”: αυτή του διαζυγίου.

Κανείς δεν θέλει να τους χωρίσει, προς Θεού. Αλλά αν παρατηρήσει κανείς τα γεγονότα των τελευταίων 15 ετών, θα παρατηρήσει πως οι δυο τελευταίοι πολιτικοί που πέρασαν την πύλη του Elysse, με άλλη σύντροφο μπήκαν και με άλλη… βγήκαν!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

16 Μαΐου 2007, ο Νικολά Σαρκοζί ως νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών επί της (κατά απίστευτη ειρωνεία της ζωής) Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σύντροφο (τότε) του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, μπαίνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να παραλάβει τα κλειδιά του κράτους από τον απερχόμενο Ζακ Σιράκ.

Τότε, συνοδευόταν από την σύζυγό του Σεσιλιά και τα παιδιά τους.

Ο γάμος τους, όμως, περνούσε ήδη κρίση και λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας, το ζευγάρι παίρνει διαζύγιο και αργότερα ο Νικολά Σαρκοζί παντρεύεται την Κάρλα Μπρούνι.

15 Μαΐου 2012: Λίγες μέρες πριν, ο Φρανσουά Ολάντ παίρνει εκδίκηση για τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ και νικά τον Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Έχει πια χωρίσει με τη Ρουαγιάλ (δεν παντρεύτηκαν ποτέ άλλωστε) και ο νέος πρόεδρος έχει στο πλευρό του η Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην δημοσιογράφο του Paris Match.

Ο Σαρκοζί τον υποδέχεται με τη Μπρούνι στο πλευρό του και μαζί της φεύγει από το προεδρικό Μέγαρο και όχι με τη Σεσιλιά, με την οποία είχε… πρωτομπεί.

14 Μαΐου 2017: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μπεί στο Ελιζέ αυτή τη φορά όχι ως γραμματέας του Ολάντ ή υπουργός Οικονομικών αλλά ως νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ.

Ο Ολάντ, αφού τους υποδεχτεί και τους… ξεναγήσει στο Μέγαρο, θα αποχωρήσει. Μόνος αυτή τη φορά. Η σχέση του με την Τριερβελέρ τελείωσε άδοξα λίγα χρόνια αφού έγινε πρόεδρος, για τα μάτια της ηθοποιού Ζιλί Γκαγιέ. Η οποία είναι μεν η επίσημη σχέση του Ολάντ αλλά ποτέ δεν μπήκε ως “επίσημη” Πρώτη Κυρία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Ολάντ θα φύγει μόνος υπό το βλέμμα των Μακρόν, που θα τον περιμένουν να βγει από τον προαύλιο χώρο, αποχαιρετώντας τον.

Μένει να δούμε σε πέντε χρόνια αν και ποιον θα υποδεχτεί ο Μακρόν κι αν θα εξακολουθήσει να έχει στο πλευρό του τη Μπριζίτ του.

Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε