Κόσμος

Η Κέιτ Μίντλετον σπάει παράδοση 115 ετών και θα απονείμει βασιλικά εντάλματα για πρώτη φορά

Η τελευταία πριγκίπισσα της Ουαλίας που εξέδωσε βασιλικό ένταλμα ήταν η Μαίρη του Τεκ το 1910

Σε μια κίνηση που αναδεικνύει την αυξανόμενη επιρροή της εντός της βασιλικής οικογένειας, η Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να σπάσει παράδοση δεκαετιών και να απονείμει βασιλικά εντάλματα – η πρώτη φορά που μια πριγκίπισσα της Ουαλίας κάνει κάτι τέτοιο εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Η 43χρονη πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, η οποία επιστρέφει σταδιακά στα δημόσια καθήκοντά της μετά την ανάρρωσή της από τον καρκίνο, θα μπορεί να επιλέξει μερικές από τις αγαπημένες της μάρκες και εταιρείες για να τους αποδώσει αυτήν την τιμητική διάκριση.

Το βασιλικό διάταγμα απονέμεται ως ένδειξη αναγνώρισης σε άτομα ή εταιρείες που έχουν προμηθεύσει τακτικά αγαθά ή υπηρεσίες στη βασιλική οικογένεια. Απονέμεται για διάστημα έως και πέντε ετών κάθε φορά, και η απονομή του δίνει στον κάτοχό του το δικαίωμα να προβάλλει το βασιλικό έμβλημα στα προϊόντα του.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα απονείμουν τα βασιλικά διατάγματα, πηγές κοντά στην Κέιτ δήλωσαν στους Times του Λονδίνου ότι είναι «ελπίδα» της να ανακοινωθούν εν καιρώ και ότι είναι «πρόθυμη να αναγνωρίσει τις βρετανικές δεξιότητες και τη βιομηχανία».

Με το «φαινόμενο Κέιτ» να προσθέτει 1 δισεκατομμύριο λίρες στη βρετανική βιομηχανία μόδας, το νεύμα της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι μια από τις υψηλότερες τιμές που μπορεί να λάβει μια μάρκα.

Κορυφαίοι οίκοι στη λίστα 

Ο Alexander McQueen βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εκείνων που αναμένεται να λάβουν βασιλικό ένταλμα, όπως και οι οίκοι Jenny Packham, Catherine Walker και Mulberry. Άλλα πιθανά φαβορί είναι η μάρκα τσαντών Strathberry, η σειρά tweed ρούχων Holland Cooper και η μάρκα αξεσουάρ Emmy London.

Η τελευταία πριγκίπισσα της Ουαλίας που απένειμε βασιλικά διατάγματα ήταν η βασίλισσα Μαίρη του Τεκ, η οποία άρχισε να τα εκδίδει πριν ο σύζυγός της, Γεώργιος Ε’, ανέβει στον θρόνο το 1910.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, υπάρχουν σήμερα πάνω από 800 κάτοχοι βασιλικών διαταγμάτων. Αυτοί εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα, από μεμονωμένους τεχνίτες έως παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρείες, καλύπτοντας τομείς που κυμαίνονται από καθαριστήρια και ιχθυοπώλες έως γεωργικά μηχανήματα και λογισμικό υπολογιστών.

Ο Κάρολος ξεκίνησε να εκδίδει βασιλικά διατάγματα ως πρίγκιπας της Ουαλίας το 1980, αλλά αυτό το προνόμιο δεν πέρασε στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς είχε απονείμει βασιλικά διατάγματα σε 386 εταιρείες που κατείχαν προηγουμένως διατάγματα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, συμπεριλαμβανομένων γνωστών εταιριών όπως οι John Lewis, Heinz και Nestlé.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε