Κόσμος

Η Ουάσινγκτον ανεβάζει τους τόνους λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τη συμμαχία της με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), κουρδοαραβική παράταξη, η κύρια συνιστώσα της οποίας είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), τόνισε ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης χθες Τρίτη, και εν αναμονή τη συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν.

Με αυτή τη δήλωση, οι ΗΠΑ απορρίπτουν ουσιαστικά την απαίτηση της Τουρκίας η Ουάσινγκτον να πάψει να υποστηρίζει τους Κούρδους Σύρους μαχητές που η Άγκυρα αποκαλεί τρομοκράτες, ανεβάζοντας τους τόνους εν όψει του τετ α τετ που θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τερματίσουμε τη συνεργασία αυτή», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν η Συρία, οι πιθανές κυρώσεις για τους S-400, καθώς και το θέματα που αφορούν την τρομοκρατία, μεταξύ άλλων.
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών έχουν κατακρίνει την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη, καθώς θεωρούν πως ο Τραμπ θα έπρεπε να έχει διαφορετική στάση, μετά την εισβολή στη Συρία. Μάλιστα, ο Τζον Μπόλτον υπαινίχθηκε πως έχει συμφέροντα ο Αμερικανός πρόεδρος με την Τουρκία και γι’ αυτό συνεχίζει να κρατάει καλές τις σχέσεις του με τον Ερντογάν, σε αντίθεση με τα όσα έχει ζητήσει η Γερουσία, για κυρώσεις σε βάρος του, αλλά και της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες