Κόσμος

Η Ουκρανία περιμένει με ενδιαφέρον τον Μακρόν, αλλά αρνείται να περάσει «κόκκινες γραμμές»

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τον Εμανουέλ Μακρόν» στην Ουκρανία, αλλά δεν πρόκειται να περάσουμε κόκκινες γραμμές ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται την Ουκρανία έπειτα από τις συνομιλίες που είχε τη Δευτέρα, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον τα μηνύματα που φέρνει ο Μακρόν από τη Μόσχα”, σημείωσε ο Κουλέμπα σε δηλώσεις που έκανε έχοντας δίπλα του τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβακίας που επισκέπτονται το Κίεβο.

“Ωστόσο, έχω πει επανειλημμένως ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, είμαστε εποικοδομητικοί, επιδιώκουμε μια διπλωματική λύση, αλλά δεν θα περάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας και κανείς δεν θα μπορέσει να μας αναγκάσει να τις περάσουμε”, σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προς κατάρρευση η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού - Η κίνηση απελπισίας για να αποφύγει την κρίση τύπου Ελλάδας
Κατά του Γάλλου πρωθυπουργού η Ανυπότακτη Γαλλία, η Εθνική Συσπείρωση και οι Οικολόγοι - Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Φρανσουά Μπαϊρού
Δέκα νεκροί και 100 τραυματίες μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων μεγάρου της προεδρίας και εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, σε αντίποινα για επιθέσεις του «τρομοκρατικού καθεστώτος»
Συντρίμμια μετά από ισραηλινή επίθεση στη Σανάα
Διεθνής κατακραυγή για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα με τους 20 νεκρούς - «Τραγικό ατύχημα» τους χαρακτηρίζει ο Νετανιάχου
5 δημοσιογράφοι ανάμεσα στους 20 νεκρούς- «Δεν είμαι ευχαριστημένος» λέει ο Τραμπ - Εξηγήσεις από το Ισραήλ απαιτεί η Ένωση Ξένου Τύπου και ο ΟΗΕ
Όψη του νοσοκομείου Νάσερ στο Χαν Γιούνις, το οποίο υπέστη ζημιές από ισραηλινή επίθεση. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανέφερε ότι πέντε δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν μεταξύ τουλάχιστον 20 άλλων ανθρώπων