Κόσμος

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιστρέφει στα καθήκοντά της μετά την πνευμονία την επόμενη εβδομάδα: «Αναρρώνει στο σπίτι της»

Τι δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ για την κατάσταση της υγείας της Προέδρου της Κομισιόν

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάολα Πίνο, δήλωσε σήμερα (13.01.2025) ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «αναρρώνει καλά και βρίσκεται στο σπίτι της στο Ανόβερο» της Γερμανίας.

«Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα προεδρεύσει του Σώματος των Επιτρόπων αυτή την εβδομάδα και ζήτησε από την εκτελεστική αντιπρόεδρο, Τερέζα Ριμπέιρα να την αντικαταστήσει» τόνισε στην συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.

Ακόμα, η Πάολα Πίνο συμπλήρωσε ότι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να είναι σε θέση να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα και να παραβρεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Κληθείσα να απαντήσει γιατί η Επιτροπή έκρυψε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στο Ανόβερο, η Πάολα Πίνο δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «είχαμε πει ότι έχει βαριά πνευμονία και ότι το αντιμετώπιζε στο Ανόβερο με ιατρική ομάδα».

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα από τις 2 ως τις 10 Ιανουαρίου, αλλά δεν μπήκε ποτέ υπό αναπνευστική φροντίδα. Σημείωσε, επίσης, ότι η ικανότητα της Πρόεδρου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία
Η Γερμανία «φλέγεται» από τον καύσωνα – Χτύπησε 38άρια ο υδράργυρος, σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για υψηλά επίπεδα υγρασίας τη νύχτα, ενώ οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για δασικές πυρκαγιές
Γυναίκα φορά καπέλο για να προστατευτεί από τον ήλιο στο Βερολίνο