Κόσμος

Η «παρθενική» τσάντα Birkin πουλήθηκε για 8,5 εκατ. ευρώ – Είχε σχεδιαστεί για την εμβληματική μορφή των 60s και 70s, Τζέιν Μπίρκιν

Μέχρι σήμερα, η ακριβότερη τσάντα που είχε πουληθεί σε δημοπρασία ήταν μια Kelly Hermès από δέρμα κροκόδειλου

Φανταστείτε έναν κορυφαίο οίκο, να σχεδιάζει αποκλειστικά για εσάς ένα σικ αξεσουάρ – όπως έκανε ο οίκου Hermès στην περίπτωση της Τζέιν Μπίρκιν που για χάρη της «γέννησε» την τσάντα Birkin, η οποία «έπεσε» στα χέρια του οίκου Sotheby’s.

Λοιπόν, αυτή η πρώτη τσάντα Birkin του οίκου Hermès, που σχεδιάστηκε για την εμβληματική μορφή των 60s και 70s Τζέιν Μπίρκιν, πουλήθηκε σήμερα (10.07.2025) σε δημοπρασία έναντι 8,582 εκατομμυρίων ευρώ – Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι φόροι, διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Αυτή η ευρύχωρη, χειροποίητη τσάντα, από μαύρο δέρμα, ήταν η πρώτη μιας σειράς τσαντών που έγιναν διάσημες και είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, καθώς η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι σήμερα, η ακριβότερη τσάντα που είχε πουληθεί σε δημοπρασία ήταν μια Kelly Hermès από δέρμα κροκόδειλου, διακοσμημένη με διαμάντια και λευκόχρυσο, η οποία έπιασε τα 438.000 ευρώ.

Η Τζέιν Μπίρκιν
Η Τζέιν Μπίρκιν / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Τζέιν Μπίρκιν, είδωλο της μόδας εκείνη την εποχή, ήταν πρακτικός άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Παρίσι στο Λονδίνο διαμαρτυρήθηκε στον διπλανό της επειδή δεν έβρισκε μια τσάντα που να καλύπτει της ανάγκες της ως μητέρας μικρών παιδιών.

Ο «διπλανός» της δεν ήταν άλλος από τον Ζαν-Λουί Ντιμάς, τον πρόεδρο και «ψυχή» του οίκου Hermès. Η ευρύχωρη τσάντα, με χώρο για τα μπιμπερό, «γεννήθηκε» το 1984 και έφερε το όνομα «Μπίρκιν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύγχυση γύρω από την τύχη της συζύγου του Αλί Χαμενεΐ – «Είναι ζωντανή» λένε ιρανικά ΜΜΕ
Ο νέος ανώτατος ηγέτης, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, δεν έκανε καμία αναφορά στον θάνατο της μητέρας του στην πρώτη του δημόσια δήλωση, ενώ αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, της γυναίκας του, του γαμπρού του και του παιδιού της αδερφής του
Ο νεκρός ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ