Κόσμος

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό πήγε στην Αφρική να σώσει ρινόκερους (pics)

Στην πατρίδα της, στην Αφρική, επέστρεψε η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό και μάλιστα για έναν πολύ σημαντικό λόγο για εκείνη. Η πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης βρίσκεται σε αποστολή προστασίας της άγριας ζωής και συγκεκριμένα του ρινόκερου.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν που γεννήθηκε στο Μπουλάγουο της Ζιμπάμπουε, δήλωσε για την εξαφάνιση των ρινόκερων: «Αυτή η κρίση έχει εξαφανίσει περίπου 10.000 αφρικανικούς ρινόκερους από την όμορφη Γη μας. Αν θέλουμε να σώσουμε αυτά τα πανέμορφα ζώα από την εξαφάνιση, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα».

Η πριγκίπισσα είναι παθιασμένη με τη διατήρηση της άγριας πανίδας στη Νότια Αφρική, καθώς και με την καταπολέμηση της λαθροθηρίας. «Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής έχουν μειωθεί δραστικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι λαθροθήρες έχουν σκοτώσει πάρα πολλούς. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το μέλλον του ρινόκερου στην Αφρική είναι αβέβαιο», είπε η πριγκίπισσα και συνέχισε: «Πρέπει να τους προστατεύσουμε και να φτιάξουμε το μέλλον τους ασφαλή. Είμαι παθιασμένη με το συγκριμένο ρόλο της διάσωσης του ρινόκερου και θα τον υπερασπιστώ με κάθε τρόπο», είπε η Σαρλίν.

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hshprincealbertii

Η σύζυγος του πρίγκιπα Άλμπερτ ταξίδεψε στην Αφρική ως μέλος μιας αποστολής διατήρησης της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού αυτού ζώου. Μοιράστηκε φωτογραφίες μέσω του Instagram από το ταξίδι της.

 Η κρίση λαθροθηρίας του ρινόκερου ξεκίνησε το 2008 και χιλιάδες αφρικανικοί ρινόκεροι σκοτώθηκαν για το κέρατο τους. Από το 2015, οι αριθμοί λαθροθηρίας έχουν μειωθεί, αλλά ένας ρινόκερος εξακολουθεί να σκοτώνεται για το κέρατο του κάθε 22 ώρες στη Νότια Αφρική!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ