Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ρωσία “τρολάρει” την Βρετανία στο θέμα της υπόθεσης Σκριπάλ

Η Ρωσία “τρολάρει” την Βρετανία στο θέμα της υπόθεσης Σκριπάλ

Συνέχεια στο σίριαλ της υπόθεσης της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ δίνει η Μόσχα καθώς εμφανίστηκαν σήμερα στην κρατική ρωσική τηλεόραση δυο άντρες και εξήγησαν ότι κατηγορούνται άδικα από τη Βρετανία πως επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Οι Αλεξάντρερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μπορίσοφ, τόνισαν πως είχαν επισκεφθεί την Αγγλία και το Σάλσμπερι , που βρέθηκε δηλητηριασμένος ο Σκριπάλ ,για τουρισμό και πως φίλοι τους είχαν προτείνει εδώ και καιρό να επισκεφθούν την όμορφη αυτή πόλη.

Οι δυο άντρες εμφανίστηκαν στο κρατικό δίκτυο RT και έμοιαζαν στην εμφάνιση με αυτούς που εικονίζονται στις φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.

Βρετανοί εισαγγελείς κατονόμασαν την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, κυκλοφορούσαν με τα ψευδώνυμα, Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ και τους κατηγόρησαν για την επίθεση.

Για το θέμα μίλησε η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η οποία έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι συναντήθηκε και πήρε συνέντευξη από δυο άντρες με τα ονόματα που έχει κατονομάσει η Βρετανία.

Στο δίκτυο Rossiya-24 τόνισε επίσης πως οι δυο άντρες ήρθαν εκείνοι σε επαφή μαζί της και δεν τους αναζήτησε αυτή. Όπως και ότι στο γεγονός που μπόρεσε να το ελέγχει, πρόκειται για τους “αληθινούς” Πετρόφ και Μπορίσοφ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες πως η Μόσχα γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των δυο ανδρών, ότι πρόκειται για απλούς πολίτες και πως δεν υπάρχει τίποτε αξιόποινο στην περίπτωσή τους.

Το Λονδίνο από την άλλη σχολίασε ότι οι απόπειρες της Βρετανίας να λάβει μια εξήγηση από τη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ αντιμετωπίσθηκαν πάντα από τη Μόσχα με συσκότιση και ψέματα και αυτό δεν έχει αλλάξει.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις