Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η τρέλα πάει… Βενετία! Μπαράζ συλλήψεων και σχέδια “εισβολής” με αυτοσχέδια μπουλντόζα!

Η τρέλα πάει… Βενετία! Μπαράζ συλλήψεων και σχέδια “εισβολής” με αυτοσχέδια μπουλντόζα!

Αυτό κι αν είναι! Υπέρμαχοι της απόσχισης της Βενετίας από την Ιταλία ετοίμαζαν… εισβολή στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με μια αυτοσχέδια μπουλντόζα αλλά οι καραμπινιέροι τους χάλασαν τα σχέδια!

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, περνώντας χειροπέδες σε 24 άτομα, ανάμεσά τους κι ένα πρώην μέλος της κυβέρνησης, ενώ άλλοι 27 έχουν μπει στο μικροσκόπιο κι έγιναν έρευνες στα σπίτια τους!

Παραστρατιωτικοί που τάσσονται υπέρ της απόσχισης του Βένετο από την Ιταλία, σχεδίαζαν να εισβάλουν και να καταλάβουν την πλατεία του Αγίου Μάρκου, σύμβολο της Βενετίας και γι’ αυτό είχαν φτιάξει ένα τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο περιγράφεται ως μια μπουλντόζα με κανόνι 12mm και μεταλλικά πλαίσια!

Δε θα ήταν η πρώτη φορά που θα γινόταν κάτι τέτοιο πάντως! Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 1997, όταν άλλη αποσχιστική ομάδα είχε οδηγήσει να παρόμοιο όχημα στη φημισμένη πλατεία της Βενετίας.

Είχε γίνει στις 8 Μαΐου από την ομάδα Σερενίσιμι (Serenissimi) που ήθελαν να σχηματίσουν αυτόνομη κυβέρνηση στη Βενετία. Και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί τότε συμπληρώνονταν 200 χρόνια από το τέλος της Δημοκρατίας της Βενετίας, της πόλης – κράτους που από τον έβδομο αιώνα μέχρι το 1797 εκτεινόταν από τη Μπέσια, κοντά στο Μιλάνο μέχρι τις ακτές της Αδριατικής.

Ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες είναι και δυο μέλη της Σερενίσιμι, ο Λουίτζι Φάτσια και ο Φλάβιο Κοντίν. Όσο για το πρώην μέλος της κυβέρνησης που επίσης συνελήφθη; Πρόκειται για τον Φάμπιο Ροτσέτα, πρώην βουλευτή του κόμματος της Λέγκας του Βορρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από δύο εκατομμύρια ψήφισαν για την ανεξαρτησία της Βενετίας

Απόσχιση από την Ιταλία θέλουν οι Βενετσιάνοι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε