Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ – Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ – Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ
eurokinissi

Η Χαμάς εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών προς το Τελ Αβίβ και σε κοντινές πόλεις, μετά από εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στο κεντρικό Ισραήλ.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ ενώ την ευθύνη ανέλαβε η Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν 15 ρουκέτες, εκ των οποίων οι έξι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας. Ο στρατός συνήθως επιχειρεί να καταρρίψει μόνο εκείνες τις ρουκέτες που έχουν στόχο να πλήξουν κατοικημένες περιοχές.

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενους πυραύλους ήχησαν στην ισραηλινή μεγαλούπολη και σε άλλες πόλεις σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, σε ώρα αιχμής το απόγευμα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να τρέχουν σε καταφύγια.

Η αστυνομία τόνισε ότι καθαρίζει θραύσματα που έπεσαν σε τουλάχιστον ένα προάστιο του Τελ Αβίβ, θραύσματα που πιθανότατα προήλθαν από ρουκέτες που αναχαιτίστηκαν.

Το 50% των μαχητών της Χαμάς έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί, δηλώνει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το ένα τέταρτο των μαχητών της Χαμάς έχει σκοτωθεί και τουλάχιστον ακόμη ένα τέταρτο μεταξύ αυτών έχει τραυματιστεί, με τον υπουργό να τονίζει ότι αναμένει πως οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσουν μήνες.

«Το ένα τέταρτο των τρομοκρατών της Χαμάς σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένα ακόμη τέταρτο τραυματίστηκε – η «κλεψύδρα» αδειάζει εις βάρος τους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, σε συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

«Θα παραμείνουν τρομοκράτες και θα πολεμήσουμε σε εστίες τρομοκρατών – και θα χρειαστούν μήνες. Από την άλλη πλευρά, οι τρομοκράτες δεν έχουν προμήθειες, δεν έχουν πυρομαχικά, δεν έχουν ενισχύσεις», είπε ο Γκάλαντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις