Κόσμος

Ινδία: Διασώθηκαν όλοι οι εργάτες που παγιδεύτηκαν επί 16 ημέρες στα συντρίμμια σήραγγας

Όλοι οι εργάτες γης διασώθηκαν από τα συντρίμμια της σήραγγας στην Ινδία, μέσα στα οποία είχαν παγιδευτεί εδώ και 16 ημέρες. Πανηγυρισμοί ξέσπασαν έξω από το τούνελ, εκεί όπου έχουν μαζευτεί οι διασωστικές Αρχές και οι κάμερες των ΜΜΕ.

Μέσα στα συντρίμμια της σήραγγας στην Ινδία είχαν παγιδευτεί 41 εργάτες από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 16 ημέρες μετά. Σύμφωνα με το BBC, έχουν ήδη απελευθερωθεί οι 22 εργάτες – μέχρι τις 17:06 (ώρα Ελλάδας) – και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βγουν σώοι και αβλαβείς και οι υπόλοιποι.

«Ο πρώτος βγήκε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας αξιωματούχος των ομάδων διάσωσης, ο οποίος βρισκόταν έξω από τη σήραγγα, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, στο βόρειο κρατίδιο Ουταράχαντ. Σύμφωνα με τις Αρχές του κρατιδίου Ουταράχαντ, όλοι οι εργάτες διασώθηκαν από τα συντρίμμια περίπου στις 17:23 (ώρα Ελλάδας).

Ασθενοφόρα με αναμμένες τις σειρήνες τους βρίσκονται παρατεταγμένα στην είσοδο της σήραγγας προκειμένου να μεταφέρουν τους εργάτες σε ένα νοσοκομείο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Από τις 12 Νοεμβρίου που κατέρρευσε η υπό κατασκευή υπόγεια οδική σήραγγα, οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν περίπλοκες και καθυστερούσαν από την πτώση συντριμμιών και τις διαδοχικές βλάβες των γεωτρύπανων, ζωτικής σημασίας για τη διάσωση των εργατών.

india ergates r india ergates r

Οι 41 εργάτες έχουν διατηρηθεί στη ζωή για δύο εβδομάδες χάρη στην τροφοδοσία τους με αέρα, τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα μέσω αγωγού από τον οποίο οι διασώστες πέρασαν και ενδοσκοπική κάμερα.

Αυτή επέτρεψε στις οικογένειές τους να τους δουν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της υπό κατασκευή οδικής σήραγγας.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.

india ergates r india ergates r

Οι Αρχές δεν έχουν αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την κατάρρευση, όμως στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες.

india ergates r

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC, Reuters και AFP / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν