Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ινδία: Οργή για το βίντεο που εμφανίζει τον Ινδό πιλότο να επαινεί τον πακιστανικό Στρατό!

Ινδία: Οργή για το βίντεο που εμφανίζει τον Ινδό πιλότο να επαινεί τον πακιστανικό Στρατό!
YouTube

Οργισμένη η Ινδία από το βίντεο που εμφανίζει τον Ινδό πιλότο να δηλώνει “εντυπωσιασμένος από τον πακιστανικό στρατό”!

“Πολύ εντυπωσιασμένος από τον πακιστανικό στρατό”, ο οποίος του “συμπεριφέρθηκε πραγματικά καλά” ακούγεται να λέει ο Ινδός πιλότος στο βίντεο που μεταδόθηκε αρχικά από την κρατική τηλεόραση του Πακιστάν.

Στο βίντεο, το οποίο έχει παραποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πακιστανικό στρατό λίγο πριν από την απελευθέρωσή του, ο πιλότος εξαίρει τον επαγγελματισμό του πακιστανικού στρατού και ασκεί κριτική εις βάρος των ινδικών μέσων ενημέρωσης επειδή προκάλεσαν πολεμικό κλίμα.

“Το προσωπικό του στρατού με έσωσε από τον όχλο. Ο πακιστανικός στρατός είναι πολύ επαγγελματίες και είμαι εντυπωσιασμένος από αυτό”, λέει.

Τα ινδικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν “κακόγουστο” το βίντεο και ανέφεραν ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο για τους αιχμαλώτους πολέμου.

Ο αντισμήναρχος Αμπχιντάν Βαρταμάν, πιλότος του μαχητικού MiG, που καταρρίφθηκε την Τετάρτη (27.2.2019) ενώ καταδίωκε πακιστανικά μαχητικά πάνω από το διαφιλονικούμενο Κασμίρ, πέρασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (1.3.2019) το συνοριακό πέρασμα Γουάγκα, το μόνο νόμιμο σημείο διέλευσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, αμέσως μόλις το Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την απελευθέρωσή του.

Ο Ινδός πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια αλλά δέχτηκε επίθεση από πλήθος στην πακιστανική πλευρά της γραμμής εκεχειρίας που χωρίζει το Κασμίρ, εμφανίστηκε με μελανιασμένο μάτι και μεταφέρθηκε άμεσα για ιατρικό έλεγχο και για ανάκριση από τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις