Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν το χωράει ο νους! 201.961 κρούσματα κορονοϊού και 1.500 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Αδιανόητοι είναι οι αριθμοί που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο, αφού αναφέρθηκαν 201.961 (!!!) νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα επίσης σημειώθηκαν άλλοι 1.500 θάνατοι, που συνολικά πλέον αγγίζουν τις 240.000. 

Το νέο ρεκόρ οφείλεται εν μέρει στην προσθήκη περιπτώσεων που είχαν επιβεβαιωθεί το Σαββατοκύριακο αλλά καθυστέρησαν να καταχωριστούν, αλλά όπως και να χει αντανακλά την τάση. Εδώ και μία εβδομάδα, οι μολύνσεις από τον κορονοϊό ξεπερνούν σχεδόν καθημερινά τις 100.000, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ως τώρα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρισιμότερη στις βόρειες και στις μεσοδυτικές πολιτείες.

click4more: Biontech: Ασύλληπτη οικονομική εκτόξευση μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο!

Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία επίσης σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Πλέον νοσηλεύονται 62.000 άνθρωποι σε δομές υγείας στην αμερικανική επικράτεια, σύμφωνα με το COVID Tracking Project, αριθμός που ούτε αυτός έχει προηγούμενο.

Η πανδημία, την οποία εξαρχής υποβάθμιζε ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, βύθισε τις ΗΠΑ στη χειρότερη υγειονομική κρίση μετά την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918 και στη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας σε αδρές γραμμές το πρόγραμμά του για τον αγώνα εναντίον της πανδημίας, που χαρακτηρίζει πρώτη προτεραιότητα της θητείας του. Δημοσιοποίησε τα ονόματα των μελών του κλιμακίου στο οποίο ανέθεσε να εργαστεί πάνω στο ζήτημα αυτό, καταρτίζοντας αρχικά το σχέδιο που θα θέσει σε εφαρμογή όταν αναλάβει την εξουσία, την 20ή Ιανουαρίου 2021.

“Κρέμονται” από την Pfizer

Οι ελπίδες της χώρας κρέμονται από την ανακοίνωση της γιγαντιαίας αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech ότι το εμβόλιο που αναπτύσσουν από κοινού εναντίον του κορονοϊού είναι «αποτελεσματικό κατά 90%».

Η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε, κατόπιν προτροπής του Τραμπ, σύμβαση 1,95 δισεκ. δολαρίων με την Pfizer για την αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της, όποτε κι αν λάβει έγκριση από τους εποπτικούς φορείς. Ελπίζει ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί, μελών των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος της χρονιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αποτύχαμε» λέει η διευθύντρια του Λούβρου - Η μοναδική κάμερα στην αίθουσα με τα βασιλικά κοσμήματα ήταν στραμμένη στον Σηκουάνα
Για γνωστά προβλήματα με απαρχαιωμένο σύστημα ασφαλείας, κάνει λόγο η διευθύντρια του μουσείου του Λούβρου στην πρώτη δημόσια εμφάνιση
Οι αρχές συλλέγουςν στοιχεία μετά την ληστεία στο μουσείο του Λούβρου
Αυστηρό μήνυμα του Ρούμπιο στο Ισραήλ: Τα σχέδια για προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλούν την εκεχειρία στη Γάζα
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πηγαίνει στο Ισραήλ αμέσως μετά τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, που φάνηκε γενικά αισιόδοξος για τη διατήρηση σε ισχύ της συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Μάρκου Ρούμπιο στην Κνεσέτ
Ο «ειρηνοποιός» Τραμπ απειλεί με χερσαία πλήγματα τη Βενεζουέλα – «Θα μου άρεσε να το κάνω»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προειδοποίησε πως διαθέτει 5.000 φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των αμερικανικών απειλών
REUTERS
Ο Τραμπ «γυρνάει την πλάτη» στον Πούτιν: Ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως αυτές οι νέες κυρώσεις θα φτάσουν τον Ρώσο ομόλογό του στο χείλος του γκρεμού και θα αναγκαστεί να κάνει συμφωνία για ειρήνη στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
8