Κόσμος

ΗΠΑ: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην Ιντιάνα – 2.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους

Χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ρίτσμοντ της Ιντιάνα των ΗΠΑ, λόγω του τοξικού νέφους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο όπου βρίσκονται αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού έχει σκεπάσει τον ουρανό της περιοχής, όπως φαίνεται σε εικόνες από τον τόπο της πυρκαγιάς στην Ιντιάνα.

«Πρόκειται για βιομηχανική εγκατάσταση συλλογής πλαστικών και άλλων υλικών προς ανακύκλωση ή μεταπώληση», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος του Ρίτσμοντ, Ντέιβ Σνόου.

Παρά την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ημέρες προτού σβηστεί η φωτιά. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής στην πολιτεία της Ιντιάνα, Στιβ Τζόουνς, προειδοποίησε για την απειλή του «τοξικού νέφους» και για προληπτικούς λόγους οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης σε ακτίνα 800 μέτρων γύρω από τον τόπο της πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου, περίπου 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος του Ρίτσμοντ υπογράμμισε πως η βιομηχανική εγκατάσταση είχε κριθεί επικίνδυνη και ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αρχών. «Ο ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης είναι απολύτως υπεύθυνος… Λόγω αμέλειας και ανευθυνότητας, έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

Πριν από δύο μήνες, χιλιάδες άνθρωποι είχαν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Οχάιο λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικές ουσίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαίοι ηγέτες για την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ: «Οι Ουκρανοί πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους»
Το κοινό κείμενο των ηγετών δεν υπέγραψε η Ουγγαρία - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνομιλήσουν την Τετάρτη με τον Ντόναλντ Τραμπ
Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Κιρ Στάρμερ / Ντόναλντ Τουσκ 1
Τζέφρι Επστάιν: Δικαστής μπλοκάρει αίτημα να δημοσιοποιηθούν καταθέσεις για την συνεργό του, Γκιλέιν Μάξγουελ
Η Γκιλέιν Μάξγουελ που κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση γυναικών ώστε να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τον Έπσταιν, μεταφέρθηκε σε φυλακή με πολύ χαλαρότερους όρους κράτησης
Γκισλέιν Μάξγουελ
Ιράκ: Μπλακάουτ εν μέσω ακραίου καύσωνα
Μαζική διακοπή ρεύματος βύθισε το Ιράκ στο σκοτάδι, καθώς η χώρα βιώνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50°C, προκαλώντας ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ηλεκτρικοί υποσταθμοί