Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΗΠΑ: Παρεμπόδιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ετοιμάζουν οι «Δημοκρατικοί»

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ανοιχτή συνεδρίαση για τα θέματα υγείας θα ζητήσουν σήμερα οι Δημοκρατικοί στην Γερουσία των ΗΠΑ . Παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος εντός της εβδομάδας.

Οι κινήσεις εντάσσονται σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσουν τις αντιρρήσεις τους για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι. Το ενδεχόμενο αυτό, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τις εξελίξεις.

Τόσο η ηγεσία των Δημοκρατικών, όσο κι άλλα στελέχη του κόμματος προγραμματίζουν την παρεμπόδιση της καθημερινής λειτουργίας της Γερουσίας. Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν είναι και η χρονική επέκταση της λειτουργίας των επιτροπών της Γερουσίας, όταν το νομοθετικό σώμα συνεδριάζει, ώστε οι Γερουσιαστές που συμμετέχουν στις επιτροπές να μην έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης στις συνεδριάσεις νομοθετικού έργου.

Οι κινήσεις αυτές θυμίζουν σκηνικό… House Of Cards, καθώς έχουν σκοπό να προκαλέσουν συνθήκες σύγχυσης στους Ρεπουμπλικάνους, ώστε να μην μπορούν να προγραμματίσουν την διεξαγωγή ψηφοφοριών για την έγκριση νομοσχεδίων. Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να προκαλέσουν πρόβλημα και στην έγκριση των διορισμών υποψηφίων από τους Ρεπουμπλικάνους για την ανάληψη καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης.

Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος των ενεργειών αυτών βρίσκεται η επιδείνωση του πολιτικού κλίματος στασιμότητας στην Γερουσία, αλλά και η επιβράδυνση της ψήφισης νομοσχεδίων που εκκρεμούν, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να περάσει το νέο νομοσχέδιο για την υγεία μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Μέχρι χθες δεν είχαν ληφθεί αποφάσεις για την τακτική που θα ακολουθηθεί σε διαδικαστικά θέματα. Ωστόσο το μήνυμα είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πηγή των Δημοκρατικών. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε