Κόσμος

ΗΠΑ πιέζουν Αφγανιστάν

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι "πρέπει να ενεργήσει καλύτερα".

“Έχουμε στείλει το μήνυμα. Τώρα που οι εκλογές τέλειωσαν πλέον, θέλουμε να δούμε απτές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο, θα ανταποκριθεί πιο πολύ στις ανάγκες του λαού”, είπε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ABC News “Αυτή την εβδομάδα με τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο”. 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μακροπρόθεσμα. Το να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν δεν μας ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακροπρόθεσμα συμφέροντα εκεί”, πρόσθεσε στη συνέχεια η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στρατηγική της χώρας του, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την «αποστολή δεκάδων χιλιάδες επιπλέον στρατιωτών”.

“Οι Αφγανοί δεν θέλουν την επιστροφή των Ταλιμπάν, θέλουν μια κυβέρνηση που θα μπορεί πραγματικά να λειτουργεί για να τους υπηρετεί. Και μαζί, εμείς και οι σύμμαχοί μας της διεθνούς κοινότητας θα τους βοηθήσουμε στη συγκρότηση μιας δύναμης που θα μπορεί να φροντίσει για την ασφάλειά τους”, σημείωσε η κ. Κλίντον. 

“Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θέλουμε το Αφγανιστάν να ξαναγίνει ορμητήριο και ράμπα εκτόξευσης για την τρομοκρατία όπως συνέβαινε πριν”, τόνισε η υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1