Κόσμος

ΗΠΑ: Σχέδιο για φιλοξενία έως και 50.000 Αφγανών προσφύγων

Οι ΗΠΑ εξετάζουν όλους τους τρόπους και τις διαδρομές για να βοηθήσουν όσους θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε συνέντευξη Τύπου ενώ τόνισε πως η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, τέτοιες που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ καθώς και αυτά των συμμάχων των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να δημιουργήσει χωρητικότητα για να φιλοξενήσει αλλά όχι να επανεγκαταστήσει έως και 50.000 Αφγανούς πρόσφυγες σε στρατιωτικές βάσεις.

«Υπάρχει χωρητικότητα και εργαζόμαστε προς μια χωρητικότητα στις στρατιωτικές μας βάσεις έως και 50.000», είπε, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν θα φιλοξενήσουν μόνιμα πρόσφυγες αλλά θα παρέχουν ιατρική φροντίδα και βοήθεια και θα συνδέουν τους πρόσφυγες με οργανώσεις που συνδράμουν στην επανεγκατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα