Κόσμος

Ιράν: «Αν το Ισραήλ μας επιτεθεί θα απαντήσουμε αποφασιστικά και θα το μετανιώσει»

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγκτσί συνομίλησε χθες Τρίτη (15.10.2024) με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα τις επιθέσεις που του Ισραήλ εναντίον του Λίβανου τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν διευκρίνισε στον Αντόνιο Γκουτέρες ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα αντίποινα που προετοιμάζει το Ισραήλ, μετά την επίθεση με βαλλιστικούς που εξαπέλυσε η Τεχεράνη την 1η Οκτωβρίου 2024.

Ειδικότερα, ο Αμπάς Αραγκτσί είπε στον επικεφαλής του ΟΗΕ πως το Ιράν «θα δώσει αποφασιστική και οδυνηρή απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ», ενώ πρόσθεσε επίσης ότι θα κάνουν τους Ισραηλινούς να το «μετανιώσουν».

Στη συνέχεια, ο Ιρανό Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει και να χρησιμοποιεί τους πόρους που διαθέτει «για να σταματήσουν τα εγκλήματα και οι επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος και για να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο και τη Γάζα».

Σημειώνεται ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του και του τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο, ενώ ακόμα ζήτησε την άρση των ισραηλινών «εμποδίων» για την παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ