Κόσμος

Ιραν: Οι ΗΠΑ για εμάς δεν είναι απειλή, είναι… στόχος

Ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου συνιστούσε απειλή, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές αποτελούν στόχο.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να απαντήσουν στις “απειλές” του Ιράν στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε ένα άλλο που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα.

“Ένα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες”, είπε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA. “Αν (οι Αμερικανοί) κάνουν κάποια κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν

Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο σήμερα, ο αντιστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει έναν “ψυχολογικό πόλεμο” στην περιοχή.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, σχεδίαζε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και μια πιο επιθετική στάση απέναντι στην Τεχεράνη πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του. Επικαλέστηκε ένα άρθρο του Μπόλτον που είχε δημοσιευτεί το 2017 στο National Review με τον τίτλο “Πώς να αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάρτης του IDF με όλα τα σημεία που «χτύπησε» στο Ιράν - Στο στόχαστρο γέφυρες σε πέντε πόλεις
Οι επιθέσεις έπληξαν πόλεις, μεταξύ των οποίων η Τεχεράνη, το Καράτζ, το Ταμπρίζ, το Κασάν και το Κουμ, ενώ οι πολίτες είχαν προειδοποιηθεί να αποφύγουν τα ταξίδια με τρένο στις πληγείσες περιοχές
Ιράν
«Θα συμβεί απόψε» λέει ο Τραμπ – Με ανθρώπινες αλυσίδες σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, απαντά το Ιράν
Ανθρώπινες αλυσίδες έχουν σχηματιστεί στην White Bridge, καθώς και στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του Καζερούν, ανάμεσα στο πλήθος είναι επίσης γυναίκες καθώς και παιδιά
Ιράν
21
Δύο αδέρφια ανάμεσα στους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο του Ισραήλ στην Τουρκία
Σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε φέρεται να είχε σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος», αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση
Κωνσταντινούπολη