Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί σε διάστημα μιας εβδομάδας και πλέον από τις πλημμύρες

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί σε διάστημα μιας εβδομάδας και πλέον από τις πλημμύρες

Με τις πλημμύρες να ταλαιπωρούν το Ιράν εδώ και ένα μήνα, επίσημες πηγές, ανακοίνωσαν σήμερα (30.07.2022) ότι περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 εξακολουθούν να αγνοούνται στο Ιράν σε μία και πλέον εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του μήνα στο Ιράν: «59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 φέρονται ως αγνοούμενοι λόγω των πλημμυρών», δήλωσε ο Γιαγκούμπ Σουλεϊμανί, γενικός γραμματέας της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Στον απολογισμό προστίθενται και οι 22 θάνατοι που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουλίου, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στον νότο της χώρας.

Έχουν πληγεί 60 πόλεις, 140 μικρότερες και πάνω από 500 χωριά

Αν και σαν χώρα το Ιράν είναι άνυδρη, αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας τη δεκαετία που διανύουμε και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμανί, έχουν πληγεί 60 μεγάλες πόλεις, 140 μικρότερες και περισσότερα από 500 χωριά, σε μια χώρα 83 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η επαρχία της πρωτεύουσας Τεχεράνη ήταν η πλέον πληγείσα, με 35 νεκρούς, ενώ σε αυτή του Μαζανταράν, στον βορρά, 20 άνθρωποι δεν έχουν βρεθεί ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB, ο υπουργός Γεωργίας Τζαβάντ Σαντατινετζάντ εκτίμησε το ύψος των ζημιών στον αγροτικό τομέα σε σχεδόν 195 εκατομμύρια ευρώ.

Και τα φαινόμενα δεν σταματούν εδώ, αφού, σύμφωνα με το ιρανικό μετεωρολογικό κέντρο, τα βόρεια και τα νότια της χώρας αναμένεται να πληγούν από νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις