Κόσμος

Ιράν: “Ψεύδη των εχθρών” η εκτέλεση του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα στην Τεχεράνη

Η ιρανική διπλωματία διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα δολοφονήθηκε την 7η Αυγούστου στην Τεχεράνη από πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι έδρασαν για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Το ΥΠΕΞ της Ισλαμικής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία παρουσία «τρομοκρατών» της αλ Κάιντα, οργάνωσης σουνιτών εξτρεμιστών, στην επικράτεια του σιιτικού Ιράν.

click4more: Ισραηλινοί πράκτορες εκτέλεσαν στο Ιράν τον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα

«Κατά καιρούς», οι «εχθροί» της χώρας, η Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ, «προσπαθούν να συνδέσουν το Ιράν με τέτοιες οργανώσεις, διασπείροντας ψεύδη, διαρρέοντας κατασκευασμένες ειδήσεις σε μέσα ενημέρωσης, για να αποποιούνται τις ευθύνες τους ως προς τις εγκληματικές δραστηριότητες αυτής και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή», τονίζεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η ιρανική διπλωματία.

Πηγή: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι το πυραυλικό σύστημα Patriot που στέλνει η Ελλάδα στην Κάρπαθο
Πρόκειται για το σημαντικότερο αμυντικό πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού - Μια συστοιχία Patriot είναι ιδιαίτερα ακριβή, με την πλήρη εγκατάσταση των εκτοξευτών, των ραντάρ και των πυραύλων αναχαίτισης να κοστίζει πάνω από 1 δισ. δολάρια
FILE - A Patriot missile mobile launcher is displayed outside the Fort Sill Army Post near Lawton, Okla., on March 21, 2023. (AP Photo/Sean Murphy, File)
Χίλαρι Κλίντον για φωτογραφίες του Μπιλ με γυναίκες να του κάνουν μασάζ: «Δεν είμαι εδώ για να πω την άποψη μου»
Το όνομα του 79χρονου Μπιλ Κλίντον και φωτογραφίες του εμφανίζονται επανειλημμένα σε ντοκουμέντα που σχετίζονται με τις έρευνες αναφορικά με τις εγκληματικές δραστηριότητες του Τζέφρι Επστάιν, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι
Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον
Ο Τραμπ «δείχνει τα δόντια» του: «Έχουμε απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών, οι πόλεμοι μπορούν να κρατήσουν για πάντα»
Κατηγόρησε τον «κοιμισμένο» Τζο Μπάιντεν πως ξόδεψε χρόνο και χρήματα για να βοηθήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρίζοντάς του υπερσύγχρονο εξοπλισμό
Ντόναλντ Τραμπ 5