Κόσμος

Ιράν: Ζευγάρι καταδικάστηκε σε θάνατο λόγω… μοιχείας

Ένα ζευγάρι καταδικάστηκε σε θάνατο για μοιχεία στο Ιράν, όπως έγραψε σήμερα Σάββατο (6.11.2021) η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Sargh, που επικαλείται την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στις αρχές του έτους, στο Ιράν, μια απατημένη σύζυγος παρουσίασε στην αστυνομία βίντεο με τις ερωτικές συνευρέσεις του 27χρονου συζύγου της και της 33χρονης ερωμένης του, προτού τελικά τους συγχωρέσει. Όμως, ο πατέρας της απαίτησε την θανατική ποινή για το ζευγάρι.

Η εφημερίδα γράφει στη σημερινή έκδοσή της ότι το 26ο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Ιράν επιβεβαίωσε πρόσφατα την ποινή «βασιζόμενο σε βίντεο και στις ομολογίες τους». Στη χώρα, η μοιχεία τιμωρείται με θάνατο διά λιθοβολισμού, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Ποινικού Κώδικα, που δίνει, εντούτοις, την επιλογή στον δικαστή να επιλέξει τον απαγχονισμό αντί του λιθοβολισμού.

Η ποινή δεν εκτελείται εάν η οικογένεια ενός θύματος συγχωρέσει έναν εγκληματία που έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Ιράν προχώρησε στην εκτέλεση 246 ανθρώπων το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό