Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ισραήλ: «Αν το Ιράν κάνει πιθανή επίθεση η χώρα θα ανταποκριθεί»

Ισραήλ: «Αν το Ιράν κάνει πιθανή επίθεση η χώρα θα ανταποκριθεί»
REUTERS

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του είπε πως αν το Ιράν επιτεθεί οπουδήποτε στην επικράτειά του, η χώρα θα ανταποδόσει.

Χτες Πέμπτη (11.04.2024) ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε το Ισραήλ θα ανταποδώσει οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν στην επικράτεια της χώρας.

«Απευθείας ιρανική επίθεση θα απαιτήσει προσήκουσα ισραηλινή ανταπόδοση εναντίον του Ιράν», είπε στον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Κατά το Πεντάγωνο, ο αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), επέσπευσε επίσκεψή του στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας αυτής τις «τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια».

Ο στρατηγός Κουρίλα επισκέπτεται τακτικά τη χώρα τους τελευταίους μήνες, μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις